Αν οδηγείτε, υπάρχει η πιθανότητα τουλάχιστον μια φορά να έχετε βρεθεί να κάνετε χρήση του κινητού (π.χ να μιλάτε ή να στέλνετε μήνυμα) την ώρα της οδήγησης, και μάλιστα χωρίς κάποιο hands-free ή Bluetooth headset.

Η αποσπασματική οδήγηση είναι μια επικίνδυνη δραστηριότητα όχι μόνο για τον οδηγό αλλά και για όλους τους υπόλοιπους. Δυστυχώς, όσο επικίνδυνη και να είναι, αρκετοί οδηγοί δεν λένε να σταματήσουν να ανανεώνουν το status τους, να απαντάνε σε μηνύματα και γενικά να ασχολούνται με το κινητό τους ενώ βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

 

Η GM θέλει να αναλάβει δράση και φαίνεται πως θα γίνει η πρώτη εταιρεία μαζικής παραγωγής οχημάτων με σύστημα που θα απαγορεύει τη χρήση κινητού στο αυτοκίνητο.

 

Η πληροφορία πηγάζει από τους The Financial Times και αναφέρει πως οι Takata και Seeing Machines θα συνεργαστούν με τη General Motors για τη δημιουργία ενός συστήματος που θα παρακολουθεί πότε αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

 

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα αυτό θα παρακολουθεί τα μάτια του οδηγού και τη θέση του κεφαλιού για να βεβαιωθεί ότι κοιτάει το δρόμο και πως ελέγχει τους καθρέφτες του αυτοκινήτου. Η λειτουργικότητά του ενδέχεται να επεκταθεί στο μέλλον εφόσον γίνει αρκετά δημοφιλές.

 

Περίπου 500.000 οχήματα θα εξοπλιστούν με ανάλογη τεχνολογία τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια, κάνοντας την GM τη πρώτη κατασκευάστρια μαζικής παραγωγής οχημάτων με σύστημα παρακολούθησης απόσπασης της προσοχής του οδηγού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Link.png Site: SlashGear