Οι μεταδόσεις αναλογικού τηλεοπτικού σήματος σταματούν οριστικά την Παρασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες, τρία χρόνια νωρίτερα από ό,τι στην ΕΕ. Οι περισσότεροι θεατές έχουν προμηθευτεί ψηφιακό δέκτη, μένουν όμως και σχεδόν τρία εκατομμύρια Αμερικανοί που θα δουν την οθόνη να σκοτεινιάζει.

«Η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών έχει προετοιμαστεί, ωστόσο παρά τις προσπάθειές μας ορισμένοι θα μείνουν χωρίς τηλεοπτική κάλυψη από αύριο» δήλωσε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αννα Γκόμεζ, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών και Πληροφόρησης.

 

Από τους 1.800 τηλεοπτικούς σταθμούς πλήρους ισχύος που λειτουργούν στις ΗΠΑ, οι 600 είχαν ήδη εγκαταλείψει την αναλογική μετάδοση. Αρκετά δίκτυα παναμερικανικής κάλυψης, όπως τα ABC, CBS, Fox και NBC, περιλαμβάνονται στη λίστα των καναλιών που προχωρούν στην ψηφιακή μετάβαση την Παρασκευή.

 

Η κατάργηση της αναλογικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ προγραμματιζόταν αρχικά για τις 17 Φεβρουαρίου, αναβλήθηκε όμως μέχρι τις 12 Ιουνίου για να προλάβουν να αγοράσουν ψηφιακούς αποκωδικοποιητές περισσότερα νοικοκυριά.

 

Όλοι οι Αμερικανοί που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από κεραία επιδοτούνται με το ποσό των 40 ευρώ για την αγορά αποκωδικοποιητή.

 

Στην Ελλάδα όπως και σε όλη την ΕΕ η εκπομπή αναλογικού σήματος θα καταργηθεί το 2012.

 

Η ψηφιακή τηλεόραση όχι μόνο προσφέρει καλύτερη ποιότητα εικόνας και εμπλουτισμένες τηλεοπτικές υπηρεσίες, αλλά απελευθερώνει παράλληλα μέρος του ψηφιακού φάσματος για άλλες χρήσεις.

 

Source.png Πηγή: www.in.gr