Η κινεζική LeEco διακρίνεται για μια σειρά υπηρεσιών και προϊόντων που κυκλοφορεί στην Ασιατική αγορά, από τα οποία ξεχωρίζουν κορυφαία smartphones, τηλεοράσεις, έξυπνα ποδήλατα ενώ στα σχέδια της περιλαμβάνεται και η κυκλοφορία έξυπνου αυτοκινήτου.

Όμως η γρήγορη επέκταση της εταιρείας σε άλλες αγορές, όπως αυτή που ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα πρόσφατα στην Αμερικανική αγορά, αλλά και η εξαγορά της Vizio με το ποσό των 2 δισ. δολαρίων, έρχεται με ένα βαρύ τίμημα αφού τα διαθέσιμα αποθεματικά της εταιρείας έχουν εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από τον ίδιο τον συνιδρυτή της LeEco, τον Jia Yueting, σε email του προς τους εργαζομένους της εταιρείας που στάλθηκε αυτή την εβδομάδα και το οποίο γνωστοποιεί το Bloomberg. Στο email ο Yueting παραδέχεται ότι η διοίκηση της εταιρείας «επιτάχυνε πολύ γρήγορα με τη στρατηγική επέκτασης σε νέες αγορές, με αποτέλεσμα τα διαθέσιμα κεφάλαια της LeEco να μην επαρκούν και να εξαντληθούν». Παράλληλα προσθέτει ότι «βλέπουμε ήδη σημάδια μεγάλου κορεσμού της εταιρείας με χαμηλές ατομικές επιδόσεις και επερχομένες απολύσεις».

 

Προκειμένου να αντιμετωπίσει η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, η LeEco θα εφαρμόσει άμεσα πρόγραμμα μείωσης δαπανών, μειώνοντας παράλληλα τις επιδοτήσεις που προσφέρει στα προϊόντα της. Έτσι το επιπλέον κόστος στην περίπτωση αυτή μετακυλίεται στους καταναλωτές, με την τιμή των προϊόντων της εταιρείας να αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, και με την επιθετική τιμολογιακή πολιτική να αποτελεί όπως όλα δείχνουν παρελθόν. Επιπλέον σε μια συμβολική κίνηση, ο ίδιος ο Yueting θα λαμβάνει μισθό 15cents.

 

Υπενθυμίζουμε ότι στα σχέδια της LeEco βρίσκεται και η ευρωπαϊκή επέκταση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, σχέδια που για την ώρα δεν είναι σίγουρο αν θα πραγματοποιηθούν μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

 

Link.png Site: Bloomberg