Το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Reuters παρουσίασε χθες μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων που δοκιμάζουν μια νέα τεχνολογία οθόνης η οποία δοκιμάζει τα "έξυπνα θρανία". Πρόκειται ουσιαστικά για tablets σε μέγεθος γραφείου με υποστήριξη πολλαπλών ταυτόχρονων χρηστών να τα χρησιμοποιούν.

Αναφέρεται ότι τα νέα αυτά θρανία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και ιδιαίτερα στα μαθηματικά καθώς έχουν αρκετά "πλεονεκτήματα στην διδασκαλία τους σε σύγκριση με το να γράφει κανείς μαθηματικά στο χαρτί, ενώ παράλληλα οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται μεταξύ τους".

 

Στόχος της ομάδας είναι η ενθάρρυνση για ολοένα και περισσότερη ενεργή συμμετοχή των μαθητών, όπου η γνώση αποκτάται μέσω του διαμοιρασμού ιδεών, της επίλυσης προβλημάτων και της δημιουργίας, ενώ επικεντρώνεται λιγότερο στην παθητική ακρόαση. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα οι μαθητές που χρησιμοποίησαν τη νέα τεχνολογία παρουσίασαν πιο αποτελεσματικά δείγματα συνεργασίας απ' ότι θα γινόταν εάν χρησιμοποιούσαν τις παραδοσιακές μεθόδους που περιλαμβάνουν χαρτί.

 

Link.png Site: reuters.com