Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει ευρυζωνική σύνδεση σε μεγάλο ποσοστό, όχι όμως παντού. Ωστόσο, αυτό ενδέχεται να αλλάξει σύμφωνα με τα λεγόμενα της παρούσας κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, επιθυμεί την υλοποίηση μιας πρωτοβουλίας καθολικής πρόσβασης, η οποία έχει ως στόχο να δώσει μέχρι το 2020 σε όλους τους πολίτες το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε σύνδεση internet ταχύτητας τουλάχιστον 10 Mbps. Οι πάροχοι θα είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν την ταχύτητα αυτή ακόμη και σε χρήστες που κατοικούν σε απομονωμένα χωριά.

 

Οι διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν το 2016 και σκοπός είναι να μπει η ευρυζωνική σύνδεση στην κατηγορία των βασικών αναγκών, μαζί με τον ηλεκτρισμό και το νερό. Πρόκειται για μια επιδίωξη η οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, καθώς εκτιμάται ότι η ευρυζωνική κάλυψη του Ηνωμένου Βασιλείου θα φτάσει το 95% μέχρι το 2017.

 

Ωστόσο, εγείρονται ερωτήματα αναφορικά με το εάν η επέκταση από μόνη της είναι αρκετή. Για την ακρίβεια, δεν αρκεί μόνο η προσφορά ευρυζωνικής σύνδεσης, καθώς είναι σημαντική και η τιμή στην οποία θα προσφέρεται. Χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ποσά, το συντηρητικό κόμμα ισχυρίζεται ότι η τιμή θα κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα.

 

Από την άλλη μεριά, το εργατικό κόμμα υποστηρίζει ότι δίνεται έμφαση στην κάλυψη και η ποιότητα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι μια ευρυζωνική σύνδεση πρέπει να είναι ταυτόχρονα και αξιόπιστη.

 

Όπως και να έχει, πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία αναμένεται να βελτιώσει την τωρινή κατάσταση αναφορικά με την πρόσβαση στο internet, ειδικά για τους κατοίκους της επαρχίας. Άλλωστε, ανά τον κόσμο υπάρχουν αρκετές ελλείψεις ευρυζωνικής σύνδεσης τόσο σε αναπτυγμένες χώρες όσο και σε αναπτυσσόμενες.

 

Link.png Site: Engadget