Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που θα επιτρέπει στους πολίτες να προμηθεύονται μια σειρά εγγράφων απευθείας από τον υπολογιστή τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία. Παράλληλα, αναμένεται να μειωθεί και η γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις, καθώς θα γίνεται αρχειοθέτηση των εγγράφων που υποβάλουν σε διαγωνισμούς ώστε να μη χρειάζεται να τα προσκομίζουν εκ νέου.

 

 

Σύμφωνα με τον υπουργό, κ. Ραγκούση, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα περιορίσει τη διαφθορά που αναπτύσσεται από τη σχέση πολίτη – υπαλλήλου, αλλά και το κόστος των συναλλαγών στο δημόσιο, το οποίο υπολογίζεται πως θα μειωθεί κατά 25%.

 

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε στην Κάρτα Πολίτη λέγοντας ότι αυτή δεν θα περιέχει όλα τα στοιχεία των κατόχων αλλά μόνο τον αριθμό κτηματολογίου, το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και το δελτίο ταυτότητας το οποίο και θα υποκαταστήσει. Επίσης, θα είναι σε θέση να «ανοίξει» και μια σειρά από ηλεκτρονικά δεδομένα του δημοσίου, ενώ επεσήμανε πως σε αυτή θα ενσωματωθούν μελλοντικά και άλλες κάρτες.

 

Link.png Site: ΣΚΑΪ