Το ποδοσφαιρικό τμήμα της Manchester City ανακοίνωσε σήμερα τη δωρεάν διάθεση WiFi δικτύου στο στάδιό της, όπως επίσης και υπηρεσίες streaming video σε πραγματικό χρόνο.

Η Manchester City προσπαθεί ολοένα και περισσότερο να ενσωματώσει την τεχνολογία στις προσφερόμενες υπηρεσίες της, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το Foursquare, έχει μεταδώσει tweets των οπαδών της κατά τη διάρκεια παιχνιδιών, έχει συνάψει συμφωνία με το YouTube, ενώ πρόσφατα μάλιστα παρουσίασε δυνατότητα Google hangouts λίγο πριν από τον κάθε αγώνα. Με τη διάθεση δωρεάν ασύρματου δικτύου λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα που απέτρεπαι μέχρι σήμερα τη χρήση 3G δεδομένων στο γήπεδο καθώς παρουσιάζονταν σημαντικές καθυστερήσεις.

 

Η δικτύωση θα πραγματοποιηθεί από τη Cisco, ενώ το δίκτο θα είναι διαθέσιμο από τον πάροχο Ο2 της Βρετανίας. Εκτός από την παροχή ασύρματου Internet θα είναι διαθέσιμες και άλλες υπηρεσίες στους οπαδούς όπως για παράδειγμα επαναλήψεις φάσεων, διαφορετικές γωνίες από τις σημαντικότερες φάσεις αλλά και στατιστικά παικτών σε πραγματικό χρόνο.

 

Η ανακοίνωση έρχεται ένα μήνα περίπου ύστερα από την αντίστοιχη κίνηση της Liverpool FC να διαθέσει δωρεάν ασύρματο δίκτυο στο στάδιό της, η οποία έγινε η πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου στη Βρετανία που παρέχει τέτοιες υπηρεσίες.

 

Η διάθεση του WiFi δικτύου θα γίνει σε όλο το στάδιο Etihad και όχι τμηματικό όπως σε αυτό της Liverpool, με τους οπαδούς της Manchester City να μπορούν να απολαύσουν τις νέες mobile υπηρεσίες για την ομάδα τους από τη νέα σεζόν τον Αύγουστο.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/uk/2013/05/08/man-city-football-club-announces-stadium-wifi-for-fans-with-live-video-stats-streamed-direct-to-mobile/?utm_source=feedly[/url]']thenextweb.com