Έχετε Bitcoin; Θα Μπορείτε σύντομα να διαπραγματευτείτε τα ψηφιακά νομίσματα έναντι του κανονικού χρήματος στο Χρηματιστήριο της Μόσχας. Εάν είστε φυσικά εγκεκριμένος επενδυτής. Με αυτόν τον τρόπο, η Ρωσία θα είναι το πρώτο χρηματιστήριο που θα καταστήσει το κρυπτο-νόμισμα ένα νέο επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί. Αλλά οι τροχοί βρίσκονται σε κίνηση από τον επικεφαλή ρυθμιστή του ρωσικού χρηματιστηρίου, ο οποίος ελπίζει να έχουν θεσπιστεί κανόνες στις αρχές του 2018.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Μωσιέεφ, δήλωσε την Τρίτη στο Rossiya 24 ότι η ρυθμιστική αρχή συναλλαγματικών ισοτιμιών θα επιτρέπει μόνο σε ειδικευμένους επενδυτές να εμπορεύονται κρυπτο-νομίσματα, προκειμένου να αποφεύγουν μεγάλες επιχειρήσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Οι ειδικευμένοι επενδυτές στη Ρωσία πρέπει να έχουν τουλάχιστον έξι εκατομμύρια ρούβλια σε προσωπικά περιουσιακά στοιχεία ή 200 εκατομμύρια ρούβλια για επιχειρήσεις επενδύσεων.

"Πρέπει πραγματικά να είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε συμφωνίες και συναλλαγές σε αυτά τα νομίσματα", δήλωσε ο Μωυσέγιεφ στο Kommersant.

Όχι ότι η τοποθέτησή του στο χρηματιστήριο θα σταματήσει τη ρωσική νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή την πληρωμή για παράνομες υπηρεσίες με ψηφιακό χρήμα. Ωστόσο, η κίνηση στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα υποδεικνύει ότι η χώρα πρόκειται να προχωρήσει με επιτυχία υιοθετώντας τεχνολογίες block chain για να ενισχύσει την τεχνογνωσία και την εθνική χρήση του ψηφιακού χρήματος. Η ανακοίνωση της Τρίτης από τον υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε σημαντική αλλαγή στις απόψεις των Ρώσικων ρυθμιστικών αρχών σε σχέση με πριν από ένα χρόνο.

"Αναγνωρίζοντας την εξαιρετική δημοτικότητα των κρυπτογραφικών νομισμάτων μεταξύ των Ρώσων χρηστών, ορισμένοι από τους ρώσους ρυθμιστές ασκούν μια επιφυλακτική και όχι απαγορευτική προσέγγιση στη νέα τεχνολογία", λέει ο Anar Babaev, συνιδρυτής της ICOBox στη Μόσχα. "Προχωρούν προσεκτικά προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης νέων νόμων για να ενστερνιστούν το blockchain και να το καταστήσουν εθνική προτεραιότητα", λέει. Το ICOBox βοηθά τις εταιρείες με τυποποιημένα εργαλεία όπως το νομικό έργο και την τεχνική υποστήριξη για τη δημιουργία μιας αρχικής προσφοράς κερμάτων, ή ICO. Ένα ICO είναι σαν την IPO του κόσμου κρυπτογράφησης και του blockchain, καθώς χρησιμοποιείται ως μηχανισμός χρηματοδότησης.

Η Ρωσία έχει περάσει από την απόλυτη απόρριψη και την αυστηρή πολιτική επιβολής ενάντια στην έκδοση και κυκλοφορία του κρυπτογραφικού νομίσματος, στην κινητοποίησή τους με την είσοδό τους στο κεντρικό εμπορικό κέντρο της πόλης. Η ανταλλαγή της Ρωσίας είναι μικρή, εμπορεύεται κάτω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ημερησίως και το καθιστά το μικρότερο από τα χρηματιστήρια BRIC.

Οι Ρώσοι είναι μερικοί από τους πιο εξειδικευμένους προγραμματιστές κρυπτογράφησης σε όλο τον κόσμο. Ο Vitalik Buterin, προγραμματιστής που γεννήθηκε στη Ρωσία και εκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Waterloo, στο σπίτι του BlackBerry, δημιούργησε την Ethereum, μια πλατφόρμα πληροφορικής που βασίζεται σε block chain που έχει το δικό της ψηφιακό νόμισμα που ονομάζεται Ether. Αυτό και το bitcoin είναι τα δύο μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα στη Ρωσία.

Ο Μπουτερίν συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις 2 Ιουνίου για να συζητήσει το μέλλον αυτής της αγοράς. Την Τρίτη, ο Μπουτερίν δήλωσε ότι είναι πλέον σαφές σε αυτόν ότι "πολλοί άνθρωποι σε διάφορα επίπεδα της ρωσικής κυβέρνησης είναι ανοικτοί σε κρυπτο-νομίσματα. Νομίζω ότι η συνάντησή μου με τον Πούτιν τον βοήθησε να δει τα πράγματα πιο ξεκάθαρα", δήλωσε ο Μπουτερίν στην Tatarstan Online daily Realnoe Vremya.

Τα περισσότερα από τα πιο εμφανή ονόματα της Ρωσίας σε αυτό το διάστημα εργάζονται έξω από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη, με τους προγραμματιστές που στεγάζονται στη Μόσχα να είναι αυτοί που δεν έχουν μεταπηδήσει στο Silicon Valley.

Forbes:
Link.png Site: link

Edit: Μεταφράστηκε με google translate με μερικά edits