To Facebook σε συνεργασία με τις εταιρείες Samsung, Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera και Qualcomm, εγκαινιάζουν την ιστοσελίδα internet.org με στόχο να φέρουν το Διαδίκτυο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τα 2/3 του πληθυσμού της Γης, δεν έχουν πρόσβαση στο Internet αυτή τη στιγμή, ένας αριθμός που υπολογίζεται περίπου στα 5 δισεκατομμύρια και με ρυθμό ανάπτυξης μόλις 9% ετησίως. Τα μέλη που αποτελούν την πρωτοβουλία του internet.org θα συνεργαστούν πάνω σε τεχνολογίες συμπίεσης δεδομένων για βελτιστοποιημένη χρήση των δεδομένων καθώς και στην κατασκευή φθηνών smartphones για πρόσβαση στο web.

 

Ο πρόεδρος και συνιδρυτής του Facebook, Mark Zuckenberg που αποτελεί την καρδιά του εγχειρήματος αναφέρει «τα τεράστια εμπόδια που υπάρχουν στις αναπτυσσόμενες χώρες στο να έχουν πρόσβαση στην κοινωνία της γνώσης. Το Internet.org θα δουλέψει στο να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια συμπεριλαμβανομένου στο δώσουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε όσους δεν μπορούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν».

 

 

Αρχικά η όλη προσπάθεια έχει καθαρά αλτρουιστικά κριτήρια αλλά μελλοντικά όλοι οι συμμετέχοντες και ειδικότερα το Facebook όπως αναφέρει και το ίδιο στην ανακοίνωση, μπορεί να ωφεληθούν επιχειρηματικά από την αύξηση των ανθρώπων που είναι online. Ο Zuckenberg αναφέρει ότι το Facebook έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα τελευταία χρόνια σε διάφορες μεθόδους πρόσβασης στο Internet.

 

Η όλη προσπάθεια μπορεί να θεωρηθεί και ως απάντηση στα αντίστοιχα σχέδια της Google όπου μέσω των τεράστιων μπαλονιών του Project Loon, θέλει να φέρει το internet σε περιοχές που αυτό είναι αδύνατο να συμβεί.

 

Link.png Site: http://techcrunch.com/2013/08/20/facebook-internet-org/[/url]']TechCrunch