Το Raspberry Pi, το δημοφιλές microcomputer των $25 δολαρίων σημείωσε πωλήσεις 1.75 εκατομμυρίου σε παγκόσμιο επίπεδο με το 1 εκ. από αυτές να έχουν διατεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τον ίδρυμα που το κατασκευάζει.

Οι πρώτες συσκευές διατέθηκαν τον Μάρτιο του 2012, με τις περισσότερες πωλήσεις να σημειώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πλέον η παραγωγή του Raspberry Pi έχει μεταφερθεί. Το Raspberry Pi έχει γίνει διάσημο για το λόγο του ότι αποτελεί μια αρκετά φθηνή λύση τόσο για projects όσο επίσης για τις ιδέες φοιτητών και για τα πρώτα βήματα μαθητών στον προγραμματισμό. Στις αρχές του έτους η Google διέθεσε 1 εκατομμύριο δολάρια για τον εξοπλισμό 15.000 συσκευών Pi στα σχολεία της Αγγλίας, ενώ επίσης έχει χρησιμοποιηθεί σε σχολικά εργαστήρια στην Αφρική.

 

Αν και οι αγορές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αυτές που στηρίζουν περισσότερο το Pi, ολοένα και αυξημένη ζήτηση κάθε μήνα παρουσιάζεται και σε άλλες αγορές της Ασίας όπως αυτές της Κορέας, των Φιλιππίνων και της Κορέας.

 

Η συσκευή που συμπληρώνει το 1 εκατομμύριο σε πωλήσεις στη Βρετανία φυλάσσεται από σήμερα σε χρυσή θήκη στα κτίρια του ιδρύματος.

 

Link.png Site: http://techcrunch.com/2013/10/08/1-75m-raspberry-pis/[/url]']TechCrunch