Με δεδομένο ότι τα βιομετρικά δεδομένα προσφέρουν ασφάλεια και ευκολία, ήταν πολύ λογικό κάποια στιγμή οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων να κάνουν την εμφάνισή τους στις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Μία τέτοια κάρτα δοκιμάζει ήδη η MasterCard ώστε, σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο τσιπ, να προσφέρει έναν πιο εύχρηστο τρόπο για την πιστοποίηση των συναλλαγών με “πλαστικό χρήμα”.

 

Επομένως, με τη συγκεκριμένη κάρτα, δεν θα χρειάζεται κανείς να περνά το PIN του στο τερματικό του καταστήματος ή να δείχνει την ταυτότητά του και να υπογράφει το αντίγραφο της απόδειξης. Αντίθετα, το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι να βάζει το δάκτυλό του πάνω στον αισθητήρα, ώστε να αποδείξει πως είναι ο νόμιμος κάτοχός της.

 

Οι δοκιμές της κάρτας γίνονται στη Νότια Αφρική, με τη MasterCard να εκτιμά πως μέχρι τα τέλη του 2017 θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες του κόσμου. Όπως είναι φυσικό, για να μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει κανείς, θα πρέπει να προσφέρει τη συγκεκριμένη λύση η τράπεζα ή το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο είναι πελάτης.

 

Σημαντικό είναι επίσης πως η κάρτα είναι συμβατή με τα τερματικά POS που υπάρχουν ήδη στα καταστήματα. Κάτι που σημαίνει πως για τη χρήση της οι έμποροι δεν θα χρειαστεί να αγοράσουν καινούριο εξοπλισμό.

 

Link.png Site: Εngadget