Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε σήμερα στην προώθηση τροποποιήσεων σχετικά με την κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων κάτι που επηρεάζει ευνοϊκά τα καταστήματα ηλεκτρονικού περιεχομένου όπως το Amazon και το iTunes στην Ευρώπη. 

Συγκεκριμένα η επιτροπή αφαιρεί όλους τους περιορισμούς που ήθελαν το συγκεκριμένο φάσμα να καλύπτει μόνο τις 3G ανάγκες, προσθέτοντας έτσι επιπλέον 120MHz για το πολυσυζητημένο LTE.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμπεριλαμβάνει μεγαλύτερη διαφάνεια και καλύτερη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων. Όπως αναφέρουν άνθρωποι της Κομισιόν, πλέον θα είναι ευκολότερη για όλους η κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων σε ευρεία κλίμακα. "Οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες ανοίγουν συνεχώς προοπτικές για τους δημιουργούς, τους καταναλωτές αλλά και για τις επιχειρήσεις" αναγνωρίζεται όμως το γεγονός ότι η τρέχουσα νομοθεσία δε συμβαδίζει με τα πρότυπα αδειοδότησης σε διεθνή ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το iTunes της Apple.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το iTunes είναι διαθέσιμο και στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεπερνώντας σε διαθεσιμότητα οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα. Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα των New York Times, μόλις το 19% των εσόδων των δισκογραφικών εταιρειών προέρχεται από τις υπηρεσίες του, σε αντίθεση με το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ το οποίο ξεπερνά το 50%.

 

Link.png Site: zdnet.com