Πρόστιμα ύψους 1.350.000 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης σε έξι εταιρείες εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας για παραβάσεις διατάξεων περί προστασίας του καταναλωτή.

 

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου έδωσαν τα πρόστιμα στη δημοσιότητα.

 

Συγκεκριμένα, ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών που της υποβλήθηκαν το διάστημα 1/10/2007 - 31/3/2008 σχετικά με παρόχους εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας, σε εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2251/1994 εκδόθηκαν σε βάρος έξι εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας 30 αποφάσεις οι οποίες επέβαλαν χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 1.350.000 ευρώ για παράβαση των άρθρων 4 (Εμπορία από απόσταση αγαθών και υπηρεσιών, πλην των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών) και 9δ (Παραπλανητικές πράξεις).

 

Τα πρόστιμα αφορούν σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης «φαινόμενα υπερβολικής καθυστέρησης για ενεργοποίηση υπηρεσιών, παραπλανήσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα ενεργοποίησης, χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή, μη παράδοση αντιγράφου σύμβασης κ.λ.π. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις παρατηρήθηκε από τη πλευρά ορισμένων διάθεση ακραίας εκμετάλλευσης καταναλωτών, που είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω μη εξοικείωσης με τις υπηρεσίες αυτές ήταν σε προφανή αδυναμία να αξιολογήσουν σωστά αυτά που τους παρουσιάζουν οι εκπρόσωποι των εταιριών».

 

Source.png Πηγή: in.gr