Το Athens Digital Week, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 19 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι αλλά και σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στους τομείς των νέων τεχνολογιών, ευρεσιτεχνίας, ψυχαγωγίας, δημιουργίας και ψηφιακού πολιτισμού.

 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παρουσιάσεις βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας από επιστήμονες διεθνούς κύρους, ενώ παράλληλα θα λειτουργούν εκθέσεις, χώροι εκπαίδευσης και εξοικείωσης και διαδραστικές πλατφόρμες ενημέρωσης. .

 

Η θεματολογία του Athens Digital Week, που διοργανώνεται από το δήμο Αθηναίων, καλύπτει οκτώ τομείς του ψηφιακού κόσμου:

 

-Gaming (βιντεοπαιχνίδια)

-Telecom (τηλεπικοινωνίες, δίκτυα και κινητή τηλεφωνία)

-Visual art (ψηφιακές εικαστικές τέχνες)

-Digital music (μουσική, δημιουργία και εκτέλεση μέσω ψηφιακής τεχνολογίας)

-Open source (λογισμικό ανοιχτού κώδικα)

-Robotics (εφαρμογές ρομποτικής)

-Modding (τροποποίηση, δημιουργία και διακόσμηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων gadgets)

-Space (Αστρονομία)

 

Πυρήνας των εκδηλώσεων θα είναι η Τεχνόπολη στο Γκάζι, ενώ κομβικά σημεία θα αποτελέσουν οι πλατείες Συντάγματος, Κοραή και Ηρακλειδών (Θησείο), όπου λειτουργούν δίκτυα ασύρματης πρόσβασης (WiFi), καθώς και οι πολυκινηματογράφοι Cineplex Cosmopolis και Star City.

 

To Αthens Digital Week τελεί υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, ενώ υποστηρίζεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα και πολλούς ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς, μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

 

Source.png Πηγή: news.in.gr