Ερευνητές του Γενικού Νοσοκομείου της Μασσαχουσέττης κατασκεύασαν μια κάμερα με το μέγεθος ενός χαπιού, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση παθήσεων όπως το “σύνδρομο του οισοφάγου Barret” δημιουργώντας 3D απεικονίσεις οργάνων.

Η τεχνολογία που υπήρχε μέχρι και σήμερα λάμβανε σε σύντομο χρονικό διάστημα φωτογραφίες του οισοφάγου καθώς στη συνέχεια η κάμερα έφτανε μέχρι το έντερο του ανθρώπου. Στη νέα κάμερα έχει προστεθεί μια λεπτή κλωστή επιτρέποντας τους γιατρούς να τη μετακινούν επάνω και κάτω στο σώμα όπως αυτοί επιθυμούν. Επίσης δεν γίνεται πλέον “απλή” λήψη φωτογραφιών, αλλά 3D απεικόνιση του οισοφάγου αξιοποιεί υπέρυθρες ακτίνες φωτός, αντί των υπερήχων.

 

Η συσκευή θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να σταματήσουν τις τυπικές ενδοσκοπήσεις που συνήθως απαιτούν την εισαγωγή ευέλικτων καμερών μέσα από το λαιμό, ενώ ο ασθενής βρίσκεται σε νάρκωση. Η νέα μέθοδος έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σε ευρύτερο φάσμα αθενών ελέγχοντας για ενδείξεις διαφόρων τύπων καρκίνων και άλλες ασθένειες στον οισοφάγο.

 

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/1/14/3874780/tethered-pill-camera-creates-3d-renders[/url]']theverge.com