94 τεχνολογικοί κολοσσοί υπογράφουν την αγωγή που υποβλήθηκε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, εναντίον της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ για προσωρινή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από 7 μουσουλμανικές χώρες.

Ανάμεσα στις εταιρείες αυτές, συγκαταλέγονται η Apple, το Facebook, η Google, το Twitter και η Microsoft, οι οποίες αποφάσισαν να κλιμακώσουν την αντίθεσή τους στο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ, προσχωρώντας πέρα από τη σύνταξη μίας ανοικτής επιστολής διαμαρτυρίας προς τον Αμερικανό πρόεδρο.

 

Στην αγωγή, οι εταιρείες δηλώνουν πως έχουν έννομο συμφέρον να στραφούν εναντίον του εκτελεστικού διατάγματος που υπέγραψε ο νέος Αμερικανικός πρόεδρος, καθώς αυτό πλήττει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

 

«Το διάταγμα αποτελεί σημαντική απόκλιση από τις αρχές δικαίου που διέπουν το σύστημα μετανάστευσης των ΗΠΑ εδώ και πενήντα χρόνια», σημειώνεται στο κείμενο. Παράλληλα, αναφέρεται πως προκαλεί σημαντική ζημία στο επιχειρείν, την καινοτομία και την ανάπτυξη, καθώς «προσθέτει εμπόδια και επιπλέον κόστος στις αμερικανικές εταιρείες, όσον αφορά την πρόσληψη και τη διατήρηση μερικών από τους καλύτερους εργαζομένους στον κόσμο».

 

Στη λίστα των εταιρειών που υπογράφουν την αγωγή περιλαμβάνεται επίσης το Netflix, η Uber και το Spotify. Επίσης, παρόλο που απουσιάζει η Amazon, ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις που δήλωσαν δημόσια πως στηρίζουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

 

Αντίθετα, «μεγάλος απών» είναι ο Elon Musk και η Tesla, με τον επικεφαλής της να έχει ήδη δείξει πως προτίθεται να συνεργασθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, παρά να συστρατευθεί με τις εταιρείες που έχουν «κηρύξει τον πόλεμο» στον νέο Αμερικανό πρόεδρο.

 

Link.png Site: Verge