Παρά την τρομακτική επίθεση μίσους που σκότωσε 12 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν πολλοί εργαζόμενοι και δύο αστυνομικοί, το Charlie Hebdo θα συνεχίσει να καυτηριάζει και να σατιρίζει την πολιτική και την θρησκεία.

Η επόμενη έκδοση της εφημερίδας, θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιανουαρίου και σε ένα εκατομμύριο αντίτυπα -την ώρα που το κανονικό τιράζ δεν ξεπερνούσε τα 50 χιλιάδες φύλλα. Λογικά, όσο και αν ήταν το τιράζ -όσα και αν ήταν τα αντίτυπα- θα ξεπουλούσε, σε μία αυθόρμητη επίδειξη συμπαράστασης και ενότητας των Γάλλων διαδηλωτών που υποστηρίζουν την ελευθερία του λόγου.

 

Για να καταστεί κάτι τέτοιο δυνατό, η Γαλλική κυβέρνηση προχώρησε σε συνεισφορά €1 εκατομμυρίου, ενώ ο υπόλοιπος Τύπος στην Γαλλία μάζεψε €250.000, £100.000 προήλθαν από το Guardian Media Group και άλλα €250.000 από το Ταμείο Καινοτομίας Τύπου της Google.

 

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δεν θα καταστήσουν μόνο δυνατή την τύπωση τόσο πολλών φύλλων, αλλά θα βοηθήσουν και την εφημερίδα να συντηρηθεί για ένα διάστημα μέχρι να ορθοποδήσει μετά την τραγωδία. "Θα συνεχίσουμε, αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα. Είμαστε όλοι σύμφωνοι. Η ηλιθιότητα δεν θα επικρατήσει" δήλωσε ο συντάκτης της εφημερίδας, Πατρίκ Πελού.

 

 

Link.png Site: Engadget