Αν μέχρι σήμερα δεν ήταν ξεκάθαρο ότι ο Elon Musk, CEO της SpaceX (και της Tesla) έχει σκεφτεί και το παραμικρό για την δημιουργία αποικίας στον Άρη, σήμερα είναι, μετά το Ask Me Anything session στο Reddit.

O founder, CEO και CTO της SpaceX αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι στο όραμα του για μία μόνιμη αποικία περιλαμβάνεται και ένας τεράστιος αριθμός ρομπότ για εξορύξεις, διάνοιξη σηράγγων κ.ά. Τα ρομπότ σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν μεγάλους υπόγειους χώρους που θα χρησίμευαν για βιομηχανικές δραστηριότητες, αφήνοντας τους γεωδαιτικούς θόλους, που θα κατασκευάζονταν από ανθρακονήματα και γυαλί, για την καθημερινή διαβίωση.
Ο Musk επίσης εξήγησε πως η αποικία θα φτάσει στο σημείο να μπορεί αξιόπιστα να ανεφοδιάζει από μόνη της ένα διαστημικό σκάφος. Αρχικά, οι διαστημικές κάψουλες Dragon θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως ανιχνευτές, για την εύρεση του “ιδανικού τρόπου” εξόρυξης νερού για τις ανάγκες των αντιδράσεων καύσης. Ένα μη επανδρωμένο σκάφος στην συνέχεια θα παρέδιδε τα βασικά για την κατασκευή του εργοστασίου δημιουργίας καυσίμου, ενώ η πρώτη επανδρωμένη αποστολή θα αναλάμβανε την οικοδόμηση του. Μετά, η SpaceX θα διπλασίαζε τον αριθμό των αποστολών (μεταξύ κάθε ιδανικού ραντεβού Γης-Άρη που είναι κάθε 26 μήνες) ωσότου η αποικία μπορούσε αξιόπιστα να παράγει καύσιμο από μόνη της.

 

Όσον αφορά στους πυραύλους Falcon 9, θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται διαρκώς, αν συντηρούνται σωστά και ειδικά στην έκδοση Block 5 του πυραύλου, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους έξι με οκτώ μήνες. Η SpaceX πάντως απέχει από το να εξηγήσει και το παραμικρό για μεγάλα κομμάτια της αποστολής στον Άρη, και έτσι για παράδειγμα δεν θα μάθουμε λεπτομέρειες για το τμήμα του Interplanetary Transport System που θα ζουν οι αστροναύτες, για ένα ακόμη χρόνο ή δύο ακόμη.

 

Link.png Site: Engadget