Τον ισχυρότερο και επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλό της,Falcon Heavy, είναι έτοιμη να εκτοξεύσει η SpaceX τον επόμενο μήνα, με το φορτίο του να περιέχει κάτι ξεχωριστό όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο CEO της εταιρείας, Elon Musk.

Επιβεβαιώνοντας της πληροφορίες ότι η εκτόξευση θα γίνει μέσα στις αρχές του 2018, ο ίδιος ο Musk επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι αυτό θα γίνει τον Ιανουάριο, με την Πρόεδρο της SpaceX να διευκρινίζει ότι θα προηγηθεί τον Δεκέμβριο μια δοκιμαστική στατική ανάφλεξη και των 27 κινητήρων Merlin ταυτόχρονα, με την πλήρη εκτόξευση να πραγματοποιείται μετά από λίγες εβδομάδες.

 

Το ξεχωριστό φορτίο του Falcon Heavy όπως επιβεβαίωσε ο Musk θα είναι ένα Tesla Roadster χρώματος "midnight cherry" ιδιοκτησίας του, στο οποίο θα γίνεται αναπαραγωγή του τραγουδιού Spece Oddity του David Bowie. Με προορισμό τον Άρη, το φορτίο αν δεν καεί κατά την εκτόξευση, σύμφωνα με τον Musck θα βρίσκεται στο βαθύ Διάστημα για ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

 


 


Η εκτόξευση του Falcon Heavy θα πραγματοποιηθεί από την ίδια βάση εκτόξευσης από την οποία ξεκίνησε το ταξίδι της η αποστολή Απόλλων 11.

 

Link.png Site: ArsTechnica

 

Ενημέρωση 3/12 - Άνθρακες ο θησαυρός τελικά αφού μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, ο Musk κάνει στροφή 180 μοιρών δηλώνοντας τώρα στην ιστοσελίδα The Verge και όχι στο Twitter, ότι έκανε πλάκα, όταν μόλις πριν λίγες ώρες επιβεβαίωνε στο ίδιο μέσο ότι το σχέδιο του ήταν αληθινό.