Η δημοφιλής δημιουργός κόμικς Marvel αποκάλυψε ότι ένα 15χρονο κορίτσι θα φορέσει την πανοπλία του Iron Man σε ένα επερχόμενο της σειράς κόμικς.

Στον 2ο Εμφύλιο Πόλεμο (Civil War II), o Tony Stark θα αντικατασταθεί από την Riri Williams σύμφωνα με την εταιρεία. Ο νέος χαρακτήρας είναι γεννημένος στο Chicago, και είναι μία ιδιοφυία του MIT που έκανε ντεμπούτο νωρίτερα μέσα στην χρονιά.

 

Τα νέα της αντικατάστασης του Tony Stark προκάλεσαν αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς να χαιρετίζουν την επιλογή της Marvel, ως ένα βήμα προς τα εμπρός για την διαφορετικότητα (diversity).

 

Ο συγγραφέας των κόμικς του Iron Man, Brian Michael Bendis δήλωσε στο περιοδικό Time ότι σκέφτηκε τον χαρακτήρα της Williams, αφού γνώρισε το “χάος και την βία” του Chicago καθώς εργαζόταν στην πόλη. “Και αυτή η ιστορία αυτής της πανέξυπνης γυναίκας που η ζωή της σημαδεύτηκε από μία τραγωδία που θα μπορούσε να της στοιχίσει την ζωή, απλώς από την τυχαία βία στους δρόμους, και που πήγε στο κολέγιο, αποτέλεσε έμπνευση για μένα” είπε μεταξύ άλλων. “Σκέφτηκα ότι αυτή ήταν η πιο μοντέρνα έκδοση ενός υπερήρωα ή μίας υπερηρωίδας που είχα ακούσει ποτέ”. Ο χαρακτήρας του Iron Man πρωτοεμφανίστηκε το 1963 και η σειρά κόμικς εστιάζει στα κατορθώματα του δισεκατομμυριούχου εφευρέτη.

 

Link.png Site: BBC