Με σημερινή της απόφαση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δίνει το πράσινο φως για τη συμφωνία Public-Media Markt, με την οποία δημιουργείται μια νέα εταιρεία  λιανικής πώλησης, οικιακών/καταναλωτικών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές Ιουλίου, στη νέα εταιρεία ο όμιλος Olympia (μέτοχος της εταιρίας Public) θα έχει πλειοψηφική συμμετοχή ελέγχοντας το 75%, ενώ ο Όμιλος MediaMarktSaturn (μέτοχος της Media Markt) θα ελέγχει το 25%. Η κίνηση αυτή αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές στην αγορά των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα και την Κύπρο, με τα δύο εμπορικά σήματα να παραμένουν κανονικά στην αγορά μέσα από συνολικά 67 φυσικά καταστήματα αλλά και 4 ηλεκτρονικά. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα public.gr, public-cyprus.co.cy, publicbusiness.gr, mediamarkt.gr αλλά και το Public Marketplace που παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2018 προσθέτοντας νέες κατηγορίες προϊόντων που δεν διέθετε το Public μέχρι εκείνη την περίοδο, σε συνεργασία με άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η νέα εταιρεία που δημιουργείται, θα αποτελείται από 2,300 εργαζομένους, με τον κ.Χρήστο Καλογεράκη, CEO του Public, να αναλαμβάνει τη θέση του CEO. Η ενοποίηση των δραστηριοτήτων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Καθημερινή

  • Like 1