Ο γνωστός υπολογιστής τσέπης της Raspberry Pi Foundation, δημιουργήθηκε σε μια προσπάθεια να αναθερμάνει τον προγραμματισμό στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με μια αρκετά φθηνή και προσιτή στο ευρύ κοινό, υπολογιστική πλατφόρμα.

Αλλά, αν και αρχικώς προοριζόταν για τους μαθητές, εντούτοις προσέλκυσε το ενδιαφέρον και την φαντασία των developers παγκοσμίως. Μάλιστα σε μια προσπάθεια περεταίρω προώθησής του, η Raspberry Pi αποφάσισε να παρουσιάσει το δικό της app store με πλήθος εφαρμογών, άλλες από αυτές διατίθενται δωρεάν και άλλες επί πληρωμή. Η ιδέα πίσω από το εγχείρημα, είναι να ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να διαμοιράσουν τις δημιουργίες τους, ενώ παράλληλα να δημιουργήσουν ένα εικονικό κατάστημα για όσους είναι νέοι στην πλατφόρμα.

 

Να αναφερθεί ότι το app store είναι προσβάσιμο από το διαδίκτυο, αλλά υπάρχει και ως μεμονωμένη έκδοση. Κατά την έναρξη της λειτουργίας του είναι διαθέσιμοι 23 τίτλοι παιχνιδιών, μία μόνο εμπορική εφαρμογή έναντι του ποσού των $3.18 (ή £1.99), ενώ στον κατάλογο των freeware εφαρμογών περιλαμβάνονται τα LibreOffice, Asterisk, πολλά κλασσικά παιχνίδια όπως Freeciv και OpenTTD, καθώς και το Iridium Rising

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι προγραμματιστές μπορούν να καταχωρήσουν ελεύθερα το υλικό τους και έπειτα από έγκριση να συμπεριληφθεί στις διαθέσιμες εφαρμογές. Η εταιρεία IndieCity παρέχει το σύστημα πληρωμών και πέρα από την σχετική επιλογή για χρέωση των apps υπάρχει και μια επιπλέον που επιτρέπει τη δωρεά χρημάτων στους προγραμματιστές, ακόμη και στην περίπτωση που το λογισμικό τους είναι δωρεάν.

 

Κλείνοντας να αναφερθεί ότι οι χρήστες Raspberry Pi συσκευών μπορούν να κατεβάσουν το Pi Store στην ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση απλά αναβαθμίζοντας την δίνοντας την εντολή «sudo apt-get update && sudo apt-get install pistore».

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51110-raspberry-pi-launches-pi-store-free-and-paid-apps-available.html[/url]']techspot.com