Επιβεβαιώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, ο θάνατος του Steve Ditko, του θρυλικού δημιουργού κόμικ, σε ηλικία 90 ετών.

Ο Ditko βρισκόταν πίσω από από γνωστούς χαρακτήρες της Marvel αφού είναι αυτός που δημιούργησε τον Ιούλιο του 1963 τον Dr. Strange όμως θα μείνει στην ιστορία των κόμικ κυρίως ως ο αρχικός σχεδιαστής και -κατά τον Stan Lee- συνδημιουργός, του Spider-Man ο οποίος έκανε την εμφάνισή του στα περίπτερα το 1961. Η διαφωνία του με τον Lee τον οδήγησε στην απόφαση να εγκαταλείψει τη Marvel το 1966 ενώ λίγο μετά εγκατέλειψε και τις δημόσιες εμφανίσεις, συνεχίζοντας όμως να εργάζεται με άλλους εκδότες κόμικ. 

Αν και οι λόγοι αποχώρησής του από τη Marvel δεν έχουν ξεκαθαριστεί επίσημα με τον ίδιο να μην διευκρινίζει ποτέ την κατάσταση αλλά και τον Lee να αναφέρει ότι δε γνωρίζει τον λόγο, η καλύτερη εξήγηση ίσως είναι άλλη. Πέρα από τις οικονομικές διαφορές, πολλοί κάνουν λόγο για την απογοήτευση του Ditko από τη στάση του Lee ο οποίος δεν του έδωσε τα κατάλληλα εύσημα και ούτε έδωσε έμφαση στη δική του συνεισφορά στη δημιουργία των Spider-Man και Dr. Strange. 

Μετά την αποχώρησή του από τη Marvel, ο Ditko εργάστηκε για την Charlton, τη DC Comics και άλλους μικρούς εκδότες ενώ επέστρεψε στη Marvel το 1979 όπου εργάστηκε πάνω στα κόμικ Machine Man και Micronauts. Συνέχισε να ασχολείται με τη Marvel ως freelancer και τη δεκαετία του 90, όπου ανάμεσα στις τελευταίες του δημιουργίες συγκαταλέγεται η Squirrel Girl που θεωρείται τα τελευταία χρόνια καλτ φιγούρα. 

Hollywood Reporter

  • Sad 1