Συνεχίζεται η προσπάθεια της Altec Telecoms να εξασφαλίσει, μέσω δανεισμού, το αναγκαίο ποσό, προκειμένου ο ΟΤΕ να της ανοίξει τα κυκλώματα, ενώ χθες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ κάλεσε για σήμερα τους δύο τηλεπικοινωνιακούς φορείς σε ακρόαση.

 

Η παρέμβαση της ΕΕΤΤ εκδηλώθηκε κατόπιν αιτήματος της Altec Telecoms για λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΟΤΕ.

 

Οι δύο πλευρές, όπως είναι γνωστό, δεν συμφωνούν ούτε καν στο ποσό το οποίο έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Altec, «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Altec Telecoms προς τον ΟΤΕ κατά την 22/8/2008, ανέρχονται σε ευρώ 6,8 εκατ. ευρώ.

 

Το υπόλοιπο του ποσού, που ρυθμίστηκε με την από 26/10/2007 σύμβαση, ανέρχεται σήμερα στο ποσό των ευρώ 4,6 εκατ. ευρώ, και η εξόφλησή του θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τη ρύθμιση την 31/8/2009. Οι αμφισβητούμενες οφειλές, για τις οποίες ο ΟΤΕ δεν διαθέτει κανένα έγγραφο που να τις τεκμηριώνει και ως εκ τούτου είναι παντελώς ανύπαρκτες, ανέρχονται στα 7,5 εκατ. ευρώ».

 

Ο ΟΤΕ υποστηρίζει ότι «το σημερινό ληξιπρόθεσμο και απαιτητό χρέος της Altec Telecoms προς τον ΟΤΕ από τρέχουσες υπηρεσίες ξεπερνάει τα 19 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι παρασχεθείσες υπηρεσίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2008».

 

Το ποσοστό της χωρητικότητας του συνόλου των κυκλωμάτων διασύνδεσης τηλεφωνίας της Altec Telecoms, που διεκόπησαν από τον ΟΤΕ, ανέρχεται περίπου στο 85% σε όλη την επικράτεια. Η διασύνδεση με ADSL έχει διακοπεί κατά 75%, ενώ έχουν διακοπεί 10 υπεραστικά μισθωμένα κυκλώματα (backbone), καθώς και το ΑΙΧ (Εθνικό Internet) κατά 80%.

 

Η εταιρεία σημειώνει ότι τα οικονομικά της αποτελέσματα δεν θα επηρεαστούν ουσιωδώς αρνητικά τόσο για την Altec Telecoms όσο και για τον Ομιλο γενικότερα, καθώς θεωρεί ότι άμεσα θα υπάρξει λύση.

 

Από την πλευρά του Οργανισμού και χθες επισημάνθηκε ότι «στόχος παραμένει η διασφάλιση της οικονομικής του σταθερότητας από πρακτικές εταιρειών, που θεωρούν ότι ο ΟΤΕ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τηλεπικοινωνιακή τράπεζα».

 

Source.png Πηγή: naftemporiki.gr