Να μην εφαρμόσουν τις αυξήσεις στα τιμολόγια κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, τις οποίες είχαν δημοσιοποιήσει ήδη από τον Νοέμβριο, επέβαλε στις τρεις εταιρείες τηλεπικοινωνιών (Cosmote, Vodafone και Wind) η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Να σημειωθεί ότι η παρέμβαση της ΕΕΤΤ αφορά την τιμολογιακή πολιτική των εν ισχύι  συμβολαίων. Ειδικότερα, σε επιστολή που έστειλε η ΕΕΤΤ στις διοικήσεις των εταιρειών επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το νέο κανονισμό που δημοσιεύθηκε στις 6 Δεκεμβρίου (ΦΕΚ 4262/Β/6-12-17, νέος Κανονισμός Γενικών Αδειών) απαγορεύονται οι αυξήσεις για όσο διάστημα βρίσκεται σε ισχύ το συμβόλαιο κάθε καταναλωτή, είτε πρόκειται για αυξήσεις στο μηνιαίο πάγιο, είτε τροποποίησεις π.χ. με μείωση των μηνυμάτων SMS που αποστέλλει ο πελάτης μέσω του συγκεκριμένου συμβολαίου ή μείωση των υπηρεσιών δεδομένων. Μόνο μετά τη λήξη του συμβολαίου μπορούν οι εταιρείες να προχωρήσουν σε σχετικές τροποποιήσεις.

Οι αυξήσεις της Wind σε πάγια και χρονοχρέωση τέθηκαν σε ισχύ από 14 Νοεμβρίου, ενώ η Cosmote είχε ανακοινώσει ότι θα ίσχυαν από 15 Ιανουαρίου και η Vodafone από 20 Μαρτίου. Κυμαίνονταν από 1 έως 2,5 ευρώ τον μήνα, ενώ ακόμη μεγαλύτερες ήταν αυτές στη χρέωση ανά μονάδα χρόνου από τις Vodafone και Wind.

Ήδη, η Cosmote ανακοίνωσε πως αναστέλλονται στο σύνολό τους οι τιμολογιακές αλλαγές που ανακοινώθηκαν στις 14 Νοεμβρίου.

Ενημέρωση 23/1 : Διευκρινίζεται ότι η αναστολή των αυξήσεων αφορά τις εταιρείες Cosmote και Vodafone και όχι την Wind,  η οποία είχε ανακοινώσει τις τιμολογιακές αλλαγές στα προγράμματά της το περασμένο Φθινόπωρο και οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ το 2017 (14 Νοεμβρίου).

  • Like 6
  • Thanks 1