Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων είναι έτοιμοι να παράγουν ένα ενιαίο μοντέλο φορτιστή, ο οποίος θα είναι συμβατός με όλες τις μάρκες κινητών, προκειμένου να ανταποκριθούν σε απαίτηση των Βρυξελλών, δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην εφημερίδα Financial Times Deutschland.

Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται βιομηχανικές πηγές, διαβεβαιώνει ότι η απόφαση αυτή οφείλεται κυρίως σε λόγους κόστους και στη θέληση να προβάλουν μία θετική εικόνα, παράγοντας ένα μοντέλο φορτιστή κοινό για όλα τα κινητά και χαμηλής κατανάλωσης. Ο φορτιστής αυτός θα βασίζεται σε μία σύνδεση τύπου μίνι-USB.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για ζητήματα βιομηχανίας Γκίντερ Φερχόιγκεν είχε δηλώσει την Παρασκευή σε συνέντευξή του στη Ντόιτσε Βέλλε, ότι «η υπομονή του έχει εξαντληθεί» στο θέμα της τυποποίησης των φορτιστών, και πως ελπίζει πια ότι η πρωτοβουλία θα προέλθει από τους ίδιους τους κατασκευαστές.

Σύμφωνα με τους Financial Times Deutschland, περισσότερα από 30 διαφορετικά μοντέλα φορτιστών κυκλοφορούν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Source.png Πηγή: cosmo.gr