Το κόστος χρήσης του κινητού σας τηλεφώνου με κάποιο άλλο δίκτυο ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό πρόκειται να μειωθεί έως 50% από την 1η Ιουλίου, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να πιέζει για μείωση του κόστους περιαγωγής στην Ευρώπη.

Ακολουθώντας τη περσινή μείωση, η οποία έθεσε νέα όρια στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε και νέα μείωση αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου.

 

Πιο συγκεκριμένα, την τρέχουσα περίοδο η κλήση σε περιαγωγή χρεώνεται με 0,24€ ανά λεπτό, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα πέσει στο 0,19€ ανά λεπτό. Όσον αφορά τη χρέωση για χρήση δεδομένων σε περιαγωγή, μέχρι τη 1η Ιουλίου θα είναι 0,45€ ανά MB, ενώ μετά θα μειωθεί στα 0,20€ ανά MB. Αναλυτικές αλλαγές στις χρεώσεις θα δείτε στο πίνακα που ακολουθεί.

 

Datacaps.png

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό για τη περιαγωγή, οι πάροχοι θα μπορούν από την ίδια ημερομηνία να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πελάτες τους συνδυαστικά. Για παράδειγμα ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί το τοπικό δίκτυο για τα δεδομένα του αλλά και το ήδη υπάρχον συμβόλαιο που έχει ενεργό μόνο για τις τηλεφωνικές κλήσεις.

 

Μπορεί να έχει γίνει ήδη πρόοδος και σημαντικές αλλαγές από το 2012 όταν και υπογράφηκε η συμφωνία για μείωση χρεώσεων κατά τη περιαγωγή, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποκαλύψει τον κανονισμό "Connected Continent" σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται να καταργήσει τις χρεώσεις περιαγωγής σε όλη την Ευρώπη από το 2016.

 

Link.png Site: TheNextWeb