Η Microsoft φαίνεται να αντιμετωπίζει περισσότερες ρυθμιστικές αντιδράσεις στην προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard.

Σύμφωνα με το Politico, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε επίσημη αντιμονοπωλιακή προειδοποίηση κατά της Microsoft σχετικά με τη συμφωνία ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Politico δεν μοιράστηκε ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της προειδοποίησης, αλλά το δημοσίευμα αναφέρει ότι σε μια "δήλωση αιτιάσεων", οι αξιωματούχοι της ΕΕ "εξέθεσαν τους λόγους για τους οποίους η συμφωνία θα μπορούσε να απειλήσει τον θεμιτό ανταγωνισμό στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών".

Σε δήλωσή του προς το The Verge, ο εκπρόσωπος της Microsoft, David Cuddy, δήλωσε: «Είμαστε αφοσιωμένοι σε λύσεις και στην εξεύρεση μιας λύσης για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Ακούμε προσεκτικά τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να τις διευθετήσουμε». 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε "εμπεριστατωμένη έρευνα" σχετικά με τη συμφωνία Activision Blizzard τον Νοέμβριο, μετά από μια αρχική εξέταση που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι ευκαιρίες παραμένουν για τους μελλοντικούς και υφιστάμενους διανομείς βιντεοπαιχνιδιών για PC και κονσόλες, καθώς και για τους ανταγωνιστικούς προμηθευτές λειτουργικών συστημάτων για PC», δήλωσε η Margrethe Vestager, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, σε δήλωση σχετικά με την έρευνα του Νοεμβρίου.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ έχει μηνύσει τη Microsoft για να προσπαθήσει να εμποδίσει τη συμφωνία, και η Microsoft έχει απαντήσει έκτοτε στη μήνυση. Sony και η Microsoft βρίσκονται σε συνεχή διαμάχη για το μέλλον του δημοφιλούς franchise, Call of Duty, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στο χώρο του gaming. Η Sony έχει δηλώσει στις ρυθμιστικές αρχές ότι ανησυχεί για το Call of Duty υπό την ιδιοκτησία της Microsoft, αλλά η κατασκευάστρια εταιρεία του Xbox έχει δεσμευτεί επανειλημμένως να συνεχίσει να διαθέτει το franchise στο PlayStation “για όσο καιρό υπάρχει το PlayStation”. Επιπλέον η εταιρεία έχει συνάψει 10ετή συμφωνία με τη Nintendo για να φέρει το Call of Duty στις κονσόλες της Ιαπωνικής εταιρείας, αν η συμφωνία με την Activision Blizzard προχωρήσει.

  • Thanks 1