Προβλήματα με hackers αντιμετωπίζουν τρεις ελληνικές τράπεζες όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Καθημερινή".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ομάδα χάκερ με την ονομασία Armada Collective, έχει προχωρήσει ήδη σε «προειδοποιητική κίνηση» την περασμένη Πέμπτη καθιστώντας τα internet banking των τριών τραπεζών που δεν κατονομάζονται, μη προσβάσιμα για λίγα λεπτά. Ο στόχος της ομάδας είναι η καταβολή λύτρων η οποία θα πρέπει να καταβληθεί σε bitcoin προκειμένου να μην επαναλάβουν τις ίδιες ενέργειες, έχοντας θέσει ως καταληκτική ημερομηνία τη σημερινή, 30 Νοεμβρίου.

 

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι δε τίθεται θέμα ασφάλειας των συναλλαγών αλλά ούτε και των στοιχείων ή των λογαριασμών των πελατών που διαθέτει η κάθε τράπεζα, αφού η κυβερνο-επίθεση έχει στόχο την απενεργοποίηση των ιστοσελίδων στέλνοντας συνεχή ψεύτικη κίνηση στους servers των ιστοσελίδων προκειμένου αυτές να καταρρεύσουν από τη στιγμή που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα χιλιάδες αιτήματα. Η μέθοδος αυτή ονομάζεται DDoS (Distributed Denial of Service Attack), με την ομάδα hacker Armada Collective να φέρεται να έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις σε ελληνικές τράπεζες από τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά και την Ελβετία πριν από ένα μήνα.

 

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ήδη έχει συσταθεί ομάδα από την ΕΥΠ, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος, τις τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ στην προσπάθεια αντιμετώπισης των κακόβουλων ενεργειών συμμετέχουν πολλοί πάροχοι μεταξύ των οποίων και ο ΟΤΕ προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα των ιστοσελίδων.

 

Link.png Site: Kathimerini