Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η Equifax, όπως αποκάλυψε η ίδια η εταιρεία πιστοληπτικής αξιολόγησης, με συνέπεια να πέσουν στα χέρια χάκερ τα προσωπικά δεδομένα έως και 143 εκατ. Αμερικανών.

Η Equifax, μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες πιστοληπτικής αξιολόγησης στις Η.Π.Α, ανακοίνωσε πως οι χάκερ υπέκλεψαν στοιχεία όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις. Επίσης, στην περίπτωση περίπου 209.000 πελατών, υποκλάπηκαν επίσης και οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών.

 

Οι χάκερ απέσπασαν τις παραπάνω πληροφορίες από τα μέσα Μαΐου μέχρι και τον Ιούλιο, όταν η εταιρεία ανακάλυψε την παραβίαση και έκλεισε την “τρύπα ασφαλείας”. Όπως πάντως διευκρίνισε, δεν επηρεάστηκαν οι κεντρικές βάσεις δεδομένων της.

 

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ. Η εταιρεία δήλωσε πως θα συνεργαστεί με τις διωκτικές αρχές για τις επόμενες κινήσεις της, ενώ θα προσφέρει δωρεάν στους πελάτες της υπηρεσίες προστασίας από “κλοπή ταυτότητας” και παρακολούθησης των online συναλλαγών τους.

 

Ο Richard Smith, CEO της Equifax, ζήτησε συγνώμη από τους καταναλωτές και τους εταιρικούς πελάτες της εταιρείας, δηλώνοντας πως θα γίνει ενδελεχής έλεγχος των συστημάτων ασφαλείας.

 


Link.png Site: BBC