Σύντομα οι κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερες οικονομικές ζημιές από τις φυσικές καταστροφές.

Αυτό υποστηρίζει σε μελέτη της η Lloyd's του Λονδίνου, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο, προβλέποντας πως στις ΗΠΑ είναι πιθανό να ανέλθουν σε 121 δισ. δολάρια οι απαιτήσεις ασφαλιστικής κάλυψης οικονομικών απωλειών από κυβερνοεπιθέσεις.

 

Η συγκεκριμένη ασφαλιστική αγορά, την οποία η Lloyd's εκτιμά σε 3 δισ. δολάρια, γνωρίζει εξαιρετικά αυξανόμενη ζήτηση, ενώ οι ζημιές των εταιρειών εκτινάσσονται σε πρωτόγνωρα ύψη.

 

Ενδεικτικό είναι πως σύμφωνα με τη Cyence, συνεργάτιδα εταιρεία της Lloyd's και ειδική στις χρηματοοικονομικές αναλύσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, μόνο πέρυσι οι ζημιές των επιχειρήσεων από κυβερνοεπιθέσεις ανήλθαν σε 450 δισ. δολάρια παγκοσμίως. Ως σημείο αναφοράς, ο τυφώνας Κατρίνα, ο οποίος αποτέλεσε την πιο δαπανηρή φυσική καταστροφή στην αμερικανική ιστορία, προκάλεσε ζημιές ύψους 108 δισ. δολάρια.

 

Είναι αδύνατον να εκτιμηθεί ποιο θα ήταν το κόστος από την πλήρη κατάρρευση του ίντερνετ στις ΗΠΑ, καθώς δεν υπάρχει κάποιο προηγούμενο για να ληφθεί υπόψη. Πάντως, σύμφωνα με την έκθεση, μία επίθεση σε υπηρεσία cloud θα “μεταφραζόταν” σε απώλειες άνω των 50 δισ. δολαρίων, και μάλιστα μέσα σε λίγες ημέρες.

 

Link.png Site: Τhenextweb