Η κλοπή θα είναι αρκετά δύσκολη να εντοπιστεί.

Οι μεγάλης κλίμακας ληστείες κρυπτονομισμάτων παραμένουν ένα σημαντικό πρόβλημα. Σύμφωνα με το Coindesk, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων BitMart έχασε $196 εκατομμύρια (αρχικά τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα είχαν εκτιμηθεί κοντά στα $150 εκατομμύρια) έπειτα από επίθεση hacker. Ο hacker παραβίασε τα πορτοφόλια Ethereum και Binance με πάρα πολλές μεταφορές που ξεκινήσαν το μεσημέρι της 4ης Δεκεμβρίου. Έπειτα από δύο ώρες, έκανε κι άλλες μεταφορές κρυπτονομισμάτων που περιλάμβαναν Shiba και USDC.

Ο ιδρυτής του BitMart, Sheldon Xia, ανέφερε ότι μόνο ένα «μικρό ποσοστό» των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας κινδυνεύει. Ακόμη κι έτσι, η εταιρεία έχει παγώσει για την ώρα τις αναλήψεις «μέχρι νεωτέρας» ενώ ταυτόχρονα «επανεξετάζει θέματα που αφορούν την ασφάλεια».

Δεν είναι σαφές ποιος ήταν υπεύθυνος αλλά κατά πάσα πιθανότητα γνώριζε ακριβώς τι έκανε. Τα κλεμμένα κεφάλαια έχουν σταλεί σε μια υπηρεσία «μίξης» Ethereum καθιστώντας τα δύσκολο να εντοπιστούν. Πρόσφατα πάντως και μετά από έρευνα ειδικών που ταυτοποίησαν τον δράστη, ο hacker της Poly Network, προσφέρθηκε να παραδοθεί και τελικά επέστρεψε τα κεφάλαια που είχε κλέψει, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι ήθελε να συμβάλει στην ασφάλεια της εταιρείας, κάτι που ενδεχομένως να θεωρούσε πως θα τον βοηθούσε να αποφύγει τις επιπτώσεις.

Αν και αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων (ο hacker της Poly έκλεψε $610 εκατομμύρια), το Coindesk σημειώνει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο hack που ταυτόχρονα υπογραμμίζει το αυξανόμενο ζήτημα της κλοπής κρυπτονομισμάτων. Η ίδια η τεχνολογία καθιστά «πολύ εφικτή» την κλοπή μεγάλων ποσών με «λίγες επιπτώσεις».

  • Like 1
  • Thanks 1