Ο Joseph James O'Connor, γνωστός επίσης ως PlugwalkJoe στο διαδίκτυο, δήλωσε ένοχος για συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το hack του Ιουλίου 2020 που κατέλαβε εκατοντάδες λογαριασμούς Twitter υψηλού προφίλ μεταξύ των οποίων βρίσκονταν οι λογαριασμοί των Elon Musk, Barack Obama και Bill Gates. Ο O'Connor κατάγεται από το Λίβερπουλ, αλλά εκδόθηκε από την Ισπανία στις ΗΠΑ τον Απρίλιο. Οι δράστες του hack του Twitter το 2020 υπέκλεψαν λογαριασμούς που ανήκαν σε δημοφιλείς προσωπικότητες και προώθησαν κρυπτογραφικές απάτες με τα ονόματά τους σε ανυποψίαστους χρήστες.

Ο O'Connor επικοινωνούσε με τους συνεργάτες του σχετικά με την αγορά μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε λογαριασμούς Twitter και φέρεται να αγόρασε ο ίδιος πρόσβαση σε τουλάχιστον έναν λογαριασμό Twitter έναντι 10.000 δολαρίων. Συμμετείχε επίσης στην κακόβουλη πρόσβαση ενός λογαριασμού TikTok με εκατομμύρια οπαδούς και ενός λογαριασμού Snapchat μέσω του κόλπου του SIM swapping. Και στις δύο περιπτώσεις, ο O'Connor και οι συνεργάτες του έκλεψαν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες από τα θύματα και στη συνέχεια απείλησαν να τις δημοσιοποιήσουν. Από τον Μάρτιο του 2019 έως τον Μάιο του 2019, ο O'Connor φέρεται επίσης να συμμετείχε σε υπόθεση που αφορούσε την πρόσβαση σε εταιρεία κρυπτονομισμάτων με έδρα το Μανχάταν για την κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 794.000 δολαρίων.

Η ομάδα χρησιμοποίησε την τακτική του SIM swapping για να στοχεύσουν τρία από τα στελέχη της εταιρείας, κάτι που κατάφεραν με επιτυχία με έναν από αυτούς. Χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια του εκτεθειμένου στελέχους, κατάφεραν να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους λογαριασμούς και τα συστήματα υπολογιστών της εταιρείας. Στη συνέχεια μετέφεραν τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα πολλές φορές και με διαφορετικούς λογαριασμούς για να καλύψουν τυχόν εντοπισμό τους, χρησιμοποιώντας ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Ο O'Connor δήλωσε ένοχος σε έναν μακρύ κατάλογο κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για τη διάπραξη online απάτης και της συνωμοσίας για τη διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Οι κατηγορίες αυτές επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών ενώ η απόφαση για την ποινή θα ανακοινωθεί στις 23 Ιουνίου.