Η Under Armour αποκάλυψε ότι σχεδόν 150 εκ. λογαριασμοί MyFitnessPal επηρεάστηκαν από μία παραβίαση ασφαλείας.

Η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών αντιλήφθηκε τη παραβίαση στις 25 Μαρτίου, και ανακάλυψε πως κάποιοι κυβερνοεγκληματίες είχαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατομμυρίων χρηστών από τα τέλη Φεβρουαρίου. Η Under Armour έκανε γνωστό πως εκτέθηκαν μόνο ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και hashed passwords.

Δεν εκτέθηκαν άλλες προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης ή άδειες οδήγησης και άλλα κυβερνητικά αναγνωριστικά έγγραφα δεδομένου ότι το εξαιρετικά δημοφιλές app της εταιρείας δεν συλλέγει τέτοιου είδους πληροφορίες.

Σύμφωνα με την Under Armour, στοιχεία πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων και αριθμών πιστωτικών καρτών, δεν εκτέθηκαν, επειδή συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία ξεχωριστά.

myftpalbrch.jpg.aef76534150b591b550b2d72ab50c68b.jpg

Τέσσερις μέρες μετά την ανακάλυψη της παραβίασης, η εταιρεία έκανε γνωστό το γεγονός στους χρήστες του MyFitnessPal app μέσω email αλλά και μέσω app notification και έκανε σχετικές προτάσεις για να διασφαλίσουν τους λογαριασμούς τους ενώ ζήτησε την αλλαγή των κωδικών πρόσβασης.

Να θυμίσουμε ότι η Under Armour εξαγόρασε την εφαρμογή MyFitnessPal στις αρχές του 2015 έναντι $475 εκατομμυρίων. Να σημειωθεί ότι άλλα apps της εταιρείας, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τα Map my Run και Map my Fitness δεν επηρεάστηκαν.

Engadget