Η μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στην Ευρώπη, η IFA, είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της για μια ακόμη χρονιά στο Βερολίνο, συνεχίζοντας μια πορεία αρκετών ετών.

Το Insomnia θα καλύψει και φέτος από κοντά τις σημαντικότερες ανακοινώσεις, φέρνοντας στις οθόνες σας μια σειρά άρθρων και βιντεοπαρουσιάσεων κατά την πρώτη μας επαφή με τα πιο hot gadgets της αγοράς, σε ένα μήνα πραγματικά φωτιά. Όπως σε κάθε μας αποστολή, έτσι και τώρα όλη η ειδησεογραφία και οι βιντεοπαρουσιάσεις θα βρίσκονται συγκεντρωμένες στο ειδικό hub που έχουμε δημιουργήσει για το σκοπό αυτό.

 

Αρκετές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε αποστολή προσκλήσεων ή σε ανακοινώσεις για το τι πρόκειται να παρουσιάσουν, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις προσδοκίες σε πολλές περιπτώσεις. Αναλυτικά με βάση τις έως σήμερα πληροφορίες, η λίστα έχει ως εξής.

 

Samsung

 

Η κορεατική εταιρεία αναμένεται για μια ακόμη χρονιά να παρουσιάσει το νέο Galaxy Note 4 αύριο το μεσημέρι, μια παράδοση η οποία δε δείχνει να σπάει αφού η πρώτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου είχε παρουσιαστεί σ' αυτήν ακριβώς την έκθεση. Το νέο Galaxy Note θα διαθέτει οθόνη 5.7 ιντσών με ανάλυση Quad HD ενώ θα πρέπει να περιμένουμε βελτιώσεις στο σχεδιασμό αλλά και το λογισμικό.

 

Galaxy Note 4

Galaxy Note 4

Στις ανακοινώσεις θα περιλαμβάνεται ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας με τη χρήση smartphone αλλά και το Galaxy Alpha, το νέο smartphone της εταιρείας το οποίο κάνει επιτέλους την υπέρβαση στην ποιότητα κατασκευής με χρήση αλουμινίου, αλλά και τη νέα πρόταση στα smartwatches και συγκεκριμένα το Gear S το οποίο δεν χρειάζεται smartphone για να δουλέψει.

 

346839cd27ab2a67a926d050ea34eb6b.jpg

Sony

 

Λίγη ώρα, η Sony παίρνει σειρά για να ανανεώσει την κορυφαία σειρά smartphones αλλά και tablet, με τα Xperia Z3, Xperia Z3 Compact και Xperia Z3 tablet να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Ήδη γνωρίζουμε αρκετά γύρω από αυτές τις συσκευές ενώ περιμένουμε να δούμε ένα ακόμη smartwatch από τη Sony το οποίο θα στηρίζεται αυτή τη φορά στην πλατφόρμα του Android Wear.

 

 

d9dc511d7303c983fdae62b28d484c02.jpg

Huawei

 

Το Ascend Mate 7 αναμένεται να είναι στο επίκεντρο της παρουσίασης την προσεχή Πέμπτη για τη Huawei, με τις πληροφορίες να μας έχουν δώσει ήδη μια πολύ καλή εικόνα για το τι να περιμένουμε από το «μεγάλο» μοντέλο της εταιρείας, με οθόνη 6 ιντσών ανάλυσης 1080p, 13MP κάμερα, αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κ.α

 

 

gallery_286955_1277_3718.jpg

Nokia/Microsoft

 

Η Microsoft για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Nokia, έχει έτοιμα δύο νέα smartphones της σειράς Lumia και συγκεκριμένα το Lumia 730 και Lumia 830 τα οποία και πάλι θα διακρίνονται για τη φωτογραφική τους μηχανή όχι όμως την κύρια αλλά τουλάχιστον στην περίπτωση του 730 για την εμπρόσθια με έμφαση στη λήψη selfies.

 

 

download.jpg

LG

 

Έντονη παρουσία στην έκθεση θα έχει για μια ακόμη χρονιά η LG όχι μόνο με νέα smartphones όπως το G3 Stylus και τα L Fino, L Bello, αλλά και με τηλεοράσεις, οθόνες κ.α. Περιμένουμε να μαγευτούμε με τις νέες 4K OLED τηλεοράσεις με το αλμυρό κόστος αλλά και με την σχετικά προσιτή OLED τηλεόραση των 55 ιντσών, με κόστος περίπου στα 3.500 δολάρια. Ευελπιστούμε παράλληλα να δούμε και από κοντά το G Watch R το οποίο ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ένα από τα πιο όμορφα smartwatches της αγοράς.

 

 

bb7c76c623b0d5a9bd28142dd8fe6142.jpg

Asus

 

Η Asus είναι μια ακόμη εταιρεία με πολύ έντονη παρουσία στην IFA, με πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα και σίγουρα αυτή η χρονιά δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Γνωρίζουμε ήδη από teaser videos της εταιρείας ότι η Asus θα κάνει την εισαγωγή της στα smartwatches με «την πιο φθηνή πρόταση η οποία θα ξεχωρίζει για το σχεδιασμό της» και με την ονομασία ZenWatch. Σίγουρα θέλουμε να δούμε από κοντά την μεγαλύτερη κυρτή LED οθόνη, στις 32 ίντσες ενώ η εταιρεία ίσως μας επιφυλάσσει εκπλήξεις με νέα υβριδικά συστήματα Android και Windows 8.

 

Lenovo

 

Ακόμα ένας μεγάλος παίκτης στα smartphones, η κινεζική Lenovo, αναμένεται να παρουσιάσει νέα μοντέλα μεταξύ των οποίων το Vibe X2 με την εταιρεία να αφήνει να εννοηθεί ότι θα είναι από τα πρώτα smartphones που θα τρέχουν την επερχόμενη έκδοση L του Android. Υπενθυμίζουμε ότι η Lenovo έχει πλέον παρουσία με τα smartphone της και στην Ελλάδα, αρχής γενομένης με 4 μοντέλα.

 

Link.png Site: Insomnia @ IFA 2014