Έφθασε η ώρα για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας και ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών, την IFA, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στο Βερολίνο και την οποία το Insomnia θα καλύψει και φέτος από κοντά.

Παραδοσιακά, ήδη οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει μερικά από τα προϊόντα που θα παρουσιάσουν στους εκθεσιακούς τους χώρους, με μια μικρή ανάλυση να ακολουθεί. Σημειώστε ότι η έκθεση ανοίγει τις πύλες της επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου, με εταιρείες όπως η Panasonic και η Samsung να έχουν προγραμματίσει ήδη από αύριο τις επίσημες παρουσιάσεις τους.

 

Smartphones

 

Αν και η MWC αποτελεί την έκθεση όπου βρίσκουμε τις περισσότερες ανακοινώσεις νέων smartphone, εντούτοις και στην IFA φέτος, περιμένουμε να δούμε αρκετές νέα μοντέλα, αρχής γενομένης από το Galaxy Note8 που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη και θα κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο Βερολίνο. Ακολουθεί το V30 της LG, ένα smartphone που με βάση τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, επίσημες αλλά και ανεπίσημες, θα αποτελέσει σίγουρα ένα από τα καλύτερα smartphone της χρονιάς. Ακολουθεί το Xperia XZ1 της Sony, το μοντέλο που θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας για τη φετινή χρονιά, ενώ θα δούμε από κοντά και το Nokia 8 που κι'αυτό ανακοινώθηκε επίσημα πριν λίγες ημέρες.

 

5da080415e4bce713d3e5265fdbd7392.jpg

 

Πιθανότατα θα δούμε νέες προτάσεις από Lenovo (Motorola), Wiko, ASUS ενώ σε ότι αφορά την παρουσίαση της Huawei, αυτή θα επικεντρωθεί γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και τη δουλειά που έχει κάνει η εταιρεία πάνω στον τομέα αυτό.

 

Tablets

 

Αν και βλέπουμε με το σταγονόμετρο στις τελευταίες εκθέσεις παρουσιάσεις νέων tablet, στη φετινή IFA ενδεχομένως να υπάρξει μια μικρή διαφοροποίηση αφού ήδη έχουν επιβεβαιωθεί καινούρια μοντέλα από Huawei και Lenovo. Κατά τα άλλα, οι εκπλήξεις στην κατηγορία -αν υπάρξουν- θα εστιαστούν κυρίως στα 2σε1 συστήματα όπου πέρσι, το Yoga Book, ήταν ένα από τα προϊόντα που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

 

Wearables

 

Τα «φορετά» gadgets αν και δεν έχουν συναντήσει την επιτυχία που πολλοί ανέμεναν, εξακολουθούν να βελτιώνονται, και η Samsung θα έχει και φέτος στην IFA νέες προτάσεις να μας δείξει, όπως το Gear Fit2 Pro. Παραδοσιακά η κορεατική εταιρεία παρουσιάζει στο Βερολίνο τα τελευταία χρόνια και ένα έξυπνο ρολόι, έχοντας ήδη επιβεβαιώσει το διάδοχο του Gear S3, με πιθανή ονομασία Gear Sport. Άλλες προτάσεις που περιμένουμε να δούμε είναι από τη Fitbit και τη Garmin.

 

Mixed Reality

 

Την IFA έχει επιλέξει η Microsoft για τα πλήρη αποκαλυπτήρια των Mixed Reality συστημάτων, σε συνεργασία με γνωστούς κατασκευαστές όπως την Dell, την ASUS και την Acer. Με πλεονέκτημα την χαμηλότερη τους τιμή, τα Mixed Reality συστήματα που προωθεί η Microsoft αποτελούν την απάντηση της εταιρείας στην όλη συζήτηση γύρω από την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα. Σίγουρα θα έχουμε πολύ περισσότερα να σας πούμε μετά από μια πρώτη επαφή.

 

552765-dell-visor.png

 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια μικρή μόνο γεύση από όλα αυτά που περιμένουμε να δούμε στη φετινή IFA αφού και άλλες δημοφιλείς κατηγορίες ηλεκτρονικών ειδών αναμένεται να έχουν σημαντική παρουσία όπως τηλεοράσεις, φορητοί υπολογιστές, οθόνες ηχοσυστήματα αλλά και ηλεκτρικές συσκευές που αφορούν τον οικιακό εξοπλισμό.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/events/82-ifa-2017/[/url]']IFA 2017