Ξεκινώντας πριν από περίπου μία δεκαετία ως κατασκευαστής και προμηθευτής ηχοσυστημάτων και συσκευών αναπαραγωγής Mp3, η Ολλανδική Ricatech κάποια στιγμή «ανακάλυψε ξανά το πάθος για το ρετρό» φτιάχνοντας το πρώτο της jukebox.

Όπως αποδείχτηκε, το κοινό που μοιραζόταν το ίδιο πάθος ήταν αρκετά μεγάλο ώστε σήμερα η εταιρεία να καταλήξει να αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές και κατασκευαστές ρετρό συσκευών ήχου στην Ευρώπη.

 

IMG_20140905_125337.jpg

 

Έτσι, η Ricatech πλέον παράγει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που συνδυάζουν την εξωτερική εμφάνιση συσκευών περασμένων δεκαετιών με τις δυνατότητες που προσφέρει η σημερινή τεχνολογία: από jukebox και πικ-απ έως γραμμόφωνα και τηλέφωνα με καντράν.

 

Πέρα από την αισθητική πρόταση, που αποτελεί από μόνη της δέλεαρ για μια σεβαστή μερίδα κοινού, οι συσκευές της Ricatech έχουν και πρακτική χρησιμότητα, καθώς επιτρέπουν στους κατόχους τους να μεταφέρουν εύκολα το περιεχόμενο παλιών μέσων όπως LP ή κασέτες σε σύγχρονα format όπως CD και Mp3. Επίσης, μπορούν να πραγματοποιήσουν μετατροπές από το ένα σύγχρονο μέσο στο άλλο, όπως για παράδειγμα από CD σε CD ή από CD σε USB.

 

IMG_20140905_125540.jpg

 

Για τη διάθεση των προϊόντων της η Ricatech συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Amazon, τα Media Markt και τα Saturn, ενώ επιδιώκει συνεργασίες με καταστήματα και e-shop ανά τον κόσμο. Εάν πάντως αναρωτιέστε πόσα χρήματα θα χρειαζόταν να πληρώσετε για να βάλετε ένα jukebox στο σπίτι σας, ο εκπρόσωπος της εταιρείας μας εξήγησε ότι οι συσκευές που είδαμε στο περίπτερό τους κυμαίνονται μεταξύ 11 και 15 χιλιάδες ευρώ.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt