Αντίθετα με όσα μας έχει συνηθίσει από άποψη εμφάνισης, η Alienware έκανε ένα βήμα παραπέρα, βγάζοντας στην αγορά ένα gaming laptop υψηλών επιδόσεων το οποίο παράλληλα είναι, όπως ισχυρίζεται η εταιρία τουλάχιστον, ένα από τα λεπτότερα laptop με 17” οθόνη. 

Το μοντέλο m17 R2 διαφέρει τόσο πολύ από τα κλασικά πρότυπα εμφάνισης των Alienware που κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι κατασκευάστηκε από άλλη εταιρία. Το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσιάζει πάντως, μιας και δεν είναι εύκολο να συνδυάσει κανείς χαρακτηριστικά υψηλών επιδόσεων σε ένα τόσο λεπτό και ελαφρύ σασί.

Πέραν όμως από τη νέα εμφάνιση του m17 R2, υπάρχουν και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία αξίζει να σταθούμε και να δώσουμε λίγη προσοχή. Το νέο μοντέλο της Alienware είναι εξοπλισμένο με μια κάρτα γραφικών από τη νέα σειρά της Nvidia, την RTX 2080, η οποία σίγουρα θα αναβαθμίσει κατά πολύ την εμπειρία gaming του χρήστη. Διαθέτει επίσης έναν πανίσχυρο επεξεργαστή ένατης γενιάς την Intel, i9-9980HK, που θα αντεπεξέλθει με ευκολία σε οποιοδήποτε σενάριο χρήσης. Η οθόνη τώρα, αν και έχει ανάλυση FHD, διαθέτει ρυθμό ανανέωσης στα 144 Hz, πράγμα που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους άκρως απαιτητικούς gamers.

Όλα αυτά, μαζί με κάποια άλλα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες, καθώς και με την ποιότητα που συνοδεύει το όνομα της Alienware, καθιστούν αυτό το μηχάνημα ένα αξιόπιστο και ολοκληρωμένο σύστημα gaming το οποίο όμως δεν έρχεται με χαμηλό κόστος. Με τα χαρακτηριστικά που θα δούμε στη συνέχεια, το κόστος για την απόκτηση αυτού του φορητού ανέρχεται στα $3874 και γύρω στα 4000 ευρώ στην Ευρωπαϊκή αγορά, ενώ για το βασικό μοντέλο με επεξεργαστή  i5-9300H και κάρτα γραφικών GTX 1660Ti, η τιμή είναι στα $1550 (υπολογίστε 1500 ευρώ). Όπως καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, η απόκτηση ενός ποιοτικού gaming φορητού θα χρειαστεί πολλές (οικονομικές) θυσίες. 

Διαβάστε ολόκληρο το review