Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα Review, το Mesh Networking εισέρχεται όλο και περισσότερο στην ζωή μας. Η ανάγκη για πρόσβαση στο Internet από όλες τις δικτυακές συσκευές και σε κάθε γωνιά του σπιτιού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Για αυτό το λόγο, όπως και για πολλούς άλλους που θα αναλύσουμε παρακάτω, οι εταιρείες φέρνουν στην αγορά καινούρια προϊόντα για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες μας. Το προϊόν που ανέβηκε στον πάγκο των δοκιμών μας σήμερα, είναι το ASUS LYRA TRIO, ένα AC1750 Dual Band Mesh Wi‑Fi System.

H ASUS είναι μία πολυεθνική εταιρεία από την Taiwan που ιδρύθηκε το Απρίλιο του 1989. Διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων όπως Dsl Routers, Motherboards, Notebooks, Graphics Cards, Sound Cards, Displays και άλλα πολλά. Τo Mesh Networking δημιουργήθηκε για να καλύψει από ένα μικρό χώρο όπως ένα μικρό διαμέρισμα, μέχρι πολύ μεγαλύτερους χώρους, πχ μια πολυόροφη μεζονέτα. Επίσης μία από τις μεγάλες ανάγκες που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει, είναι η ευκολία χρήσης. Η πρόσβαση στο Internet και η δημιουργία ενός ασύρματου δικτύου, χρειάζεται να μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε με απλά βήματα και οδηγίες. Στο Mesh Networking όλα είναι πιο απλά. Μπορούμε μέσα από το Web Interface μιας συσκευής να έχουμε την κεντρική διαχείριση όλων των συσκευών.

Δεν χρειάζονται πλέον πολύπλοκες ρυθμίσεις, ούτε χρειάζεται για κάθε συσκευή να ψάχνουμε στο Site του κατασκευαστή για να βρούμε νεότερο Firmware και να αναρωτιόμαστε πως θα το εγκαταστήσουμε. από το Wizard μπορούμε να παραμετροποιήσουμε όλο το δίκτυο και μέσα σε ελάχιστα λεπτά να είναι "up and running".

Διαβάστε ολόκληρο το review