Φαίνεται πως η ASUS έχει βαλθεί να καλύψει κάθε κενό στην αγορά των laptops.

Όχι μόνο κατασκευάζει εντυπωσιακούς υπολογιστές για gaming ή παραγωγικότητα, αλλά καταφέρνει να δημιουργεί εντυπωσιακά υβρίδια, όπως το ASUS ROG Flow X16. Πρόκειται για μια συσκευή 2-in-1, εξίσου ιδανική για gaming και για εργασίες γραφείου ή γραφιστική. Το νεότερο μοντέλο της σειράς ASUS ROG Flow έφτασε στα χέρια μας και το δοκιμάσαμε, παραθέτοντας την σχετική εμπειρία μας στο κείμενο που ακολουθεί.

Για αρχή, εστιάζουμε στο σασί. Η κατασκευή δείχνει την ποιότητά της με το πρώτο άγγιγμα, καθώς οι εξωτερικές πλευρές του laptop είναι κατασκευασμένες από κράμα αλουμινίου, ενώ στο εσωτερικό χρησιμοποιείται κράμα μαγνησίου και αλουμινίου. Το καπάκι είναι κομψό και χωρίς σχεδιαστικές υπερβολές, έχοντας διαγώνιες ανάγλυφες γραμμές σε όλη την επιφάνεια ενώ το λογότυπο της εταιρείας βρίσκεται σε μια γωνία, μικρό και διακριτικό. Είναι μια καλή μέση λύση για επαγγελματίες και gamers, καθώς ούτε δείχνει υπερβολικά απλό και βαρετό, ούτε τραβάει την προσοχή με κάθε δυνατό τρόπο.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έρχεται με οθόνη 16”, οπότε οι διαστάσεις της συσκευής φτάνουν τα 35.5x24.3x1.94 εκατοστά με βάρος περίπου στα 2 κιλά. Δεν είναι το ελαφρύτερο της κατηγορίας, αλλά για τέτοιου μεγέθους οθόνη, το βάρος είναι σε κανονικά επίπεδα και η μεταφορά απροβλημάτιστη. 

image.jpeg.58a12e342ecc35bf4bd7001140ad19df.jpeg

Στην αριστερή πλευρά θα βρούμε θύρες φόρτισης, HDMI 2.1, Thunderbolt 4, θύρα ακουστικών και ROG XGm για σύνδεση με εξωτερική κάρτα γραφικών. Στην απέναντι πλευρά, δύο θύρες USB 3.2 Type-A, μια θύρα microSD και το πλήκτρο ενεργοποίησης. Η πίσω πλευρά (κάτω από την οθόνη) είναι καθαρή από θύρες και όλα βρίσκονται στα πλάγια, οπότε ο εξαερισμός καταλαμβάνει όλη την πίσω πλευρά. Στην κάτω πλευρά του laptop θα βρούμε κι άλλες γρίλιες εξαερισμού, όπως και δύο ακόμη λωρίδες για τα ηχεία. 

Διαβάστε ολόκληρο το review