Τα gaming smartphones είναι ένα niche που εξυπηρετεί με χαρά η ASUS τα τελευταία χρόνια, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της από τους υπολογιστές και τα smartphones σε μια συσκευή.

Η τελευταία τέτοια συσκευή που κυκλοφορεί ονομάζεται ASUS ROG Phone 6D Ultimate και εξοπλίζεται με πολλές αμιγώς gaming τεχνολογίες, αλλά κι ένα σύνολο που το τοποθετεί στο φάσμα των high-end smartphones γενικότερα.

Η ASUS επέλεξε ένα SoC της MediaTek έναντι της «παραδοσιακής» επιλογής της Qualcomm και τα πράγματα έχουν ενδιαφέρον. Το ASUS ROG Phone 6D έφτασε στα χέρια μας και το παρουσιάζουμε παρακάτω.

Αρχικά το κουτί που περιλαμβάνει τη συσκευή είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό που έχουμε δει ποτέ, με κάθετο (περίπου) κυλινδρικό σχήμα το οποίο κρύβει μέσα του εκτός από τη συσκευή, τον γρήγορο φορτιστή και το AeroCool για το οποίο θα αναφερθούμε στη συνέχεια.Οι πρώτες σκέψεις με το ASUS ROG Phone 6D Ultimate στα χέρια μας ήταν πως μάλλον κρύβει πολλά μέσα του, αν κρίνουμε από τον όγκο. Οι διαστάσεις του φτάνουν τα 173x77x10.3mm και το βάρος τα 247 γραμμάρια, αρκετά πιο μεγάλο και βαρύ από τα περισσότερα κινητά της αγοράς. Ωστόσο, είναι πιο εκλεπτυσμένο συγκριτικά με παλαιότερα κινητά της σειράς, έχοντας πιο αυστηρές γραμμές περιμετρικά και ξεκάθαρες καμπύλες, αλλά και γυάλινη πλάτη. Δεν είναι ακανόνιστα ογκώδες ή υπερβολικό στο σχεδιασμό του, ούτε «φωνάζει» πως είναι gaming smartphone. 

image.jpeg.e6d68faa6aa97451b772b30b02cb483c.jpeg

Στην πλάτη θα βρούμε ψηλά το κομμάτι όπου φιλοξενείται η κάμερα να εξέχει ελαφρώς, έχοντας τους τρεις φακούς σε οριζόντια διάταξη αντί για κάθετη, κάτι που δε συναντάμε συχνά πλέον. Λίγο παρακάτω, υπάρχουν πολλά λογότυπα της εταιρείας και προς τα δεξιά, μια κάθετη οθόνη OLED όπου εμφανίζεται το λογότυπο ROG αλλά μπορεί να προσαρμοστεί για να προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες όπως η κατάσταση φόρτισης αλλά και custom μηνύματα, φέρνοντας στο νου την εμπειρία μας από το ROG G14 laptop και το AniMe Matrix .

Διαβάστε ολόκληρο το review

  • Like 2
  • Confused 1