Οι οθόνες OLED εμφανίζονται σε ολοένα και περισσότερα laptops, όμως το ASUS Vivobook Pro 15 OLED τη συνδυάζει με ένα ικανό κορμό που απευθύνεται σε όσους κάνουν γενικότερη χρήση αλλά και επαγγελματική.

 Εξοπλισμένο με αυτόνομη κάρτα γραφικών και επεξεργαστές Intel τελευταίας γενιάς, μπορεί να διαχειριστεί πολλών ειδών εργασίες, όπως επεξεργασία εικόνων και βίντεο.

Η νέα αυτή πρόταση της ASUS έφτασε στα χέρια μας και έχοντας περάσει αρκετές ημέρες χρησιμοποιώντας το laptop σε καθημερινή βάση, καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας.

Ένα σημείο όπου τα πράγματα παραμένουν σε πολύ βασικό επίπεδο, είναι η εμφάνιση. Στην εξωτερική πλευρά του επάνω μισού, βρίσκονται δύο λογότυπα “ASUS Vivobook” κεντραρισμένα προς τα δεξιά, κατά τα άλλα αφήνοντας καθαρή την όψη. Ανοίγοντας το καπάκι, καλό θα ήταν να πιάνουμε και τις δύο γωνίες γιατί δοκιμάζοντας να το σηκώσουμε πιάνοντας από τη μέση, η οθόνη λύγιζε κι αναμφίβολα θα δημιουργηθούν προβλήματα σε βάθος χρόνου αν συμβαίνει συνέχεια αυτό. Δεδομένου ότι προσφέρεται ως μια πιο προσιτή πρόταση, το πλαστικό σασί είναι κάτι που δεν κρατάμε εναντίον του καθώς ήταν κάπως αναμενόμενη επιλογή.

Το πάχος του αγγίζει τα 18.9mm, με το βάρος του περίπου στα 1.65 κιλά. Είναι εύκολο στη μεταφορά και έχοντάς το σε ένα σακίδιο πλάτης περπατώντας, δε μας κούρασε το βάρος ούτε ο όγκος ήταν απαγορευτικός.

image.jpeg

Στη δεξιά πλευρά του laptop θα βρούμε μία θύρα για κάρτες MicroSD, μία Thunderbolt 4, μία USB3.2 Gen1 Type A, μία έξοδο HDMI 1.4, μια κοινή θύρα ακουστικών/μικροφώνου 3.5mm και την υποδοχή για τον φορτιστή. Στην αριστερή πλευρά βρίσκονται μόνο δύο θύρες USB 2.0 και τίποτα επιπλέον. 

Από άποψης θυρών είμαστε λίγο-πολύ καλυμμένοι, καθώς χρησιμοποιώντας ένα ποντίκι κι ενίοτε ένα στικάκι ή σκληρό δίσκο γεμίσαμε τις θύρες, αφήνοντας μονάχα την USB-C ελεύθερη αλλά στην πράξη σπάνια χρειαστήκαμε κάτι περισσότερο σε καθημερινή χρήση γραφείου. Ίσως σε πιο «βαθύ» καλοκαίρι γίνει απαραίτητη μια βάση ψύξης, που θα καταλαμβάνει μόνιμα άλλη μια θύρα USB-A, αλλά σε τέτοια περίπτωση προτιμούμε μια βάση με επιπλέον θύρες για τα απλά αξεσουάρ.

Διαβάστε ολόκληρο το review