Η Asus επιχειρεί να βελτιώσει τα laptops της σειράς ZenBook Duo και το Asus ZenBook Duo (UX482E) αποτελεί απόδειξη, απολαμβάνοντας βολικότερο σχεδιασμό που καθιστά πρακτικότερη τη χρήση των δύο οθονών -που είναι και το βασικό του «ατού»- μαζί με άλλες βελτιώσεις.

Στόχος είναι ένα πρακτικό laptop με πρωτοποριακή σχεδίαση που δεν μένει στο εντυπωσιακό design αλλά προσφέρει έναν ουσιαστικό λόγο στους χρήστες να ασχοληθούν με την ιδιαιτερότητά του, δηλαδή τη δεύτερη οθόνη που βρίσκεται πάνω από το πληκτρολόγιο.

Για ποιες χρήσεις προορίζεται και πόσο καλά τα καταφέρνει σε αυτές; Με τόσο ιδιαίτερο design, οι δυνατότητες είναι πολλές και οι απορίες εξίσου πολλές, οπότε ας δούμε το Asus ZenBook Duo λίγο αναλυτικότερα.

Βλέποντας την εξωτερική του πλευρά, το ZenBook Duo μοιάζει με ένα παραδοσιακό laptop, έχοντας απλό και καθαρό κέλυφος μαύρου χρώματος με όψη βουρτσισμένου μετάλλου, με το λογότυπο της Asus κεντραρισμένο και προς τα αριστερά στο συνηθισμένο μεταλλικό ασημί χρώμα. Το κάτω μισό της συσκευής είναι διαφορετικού χρώματος, ενός σκούρου μπλε παρόμοιας υφής με του άλλου μισού το οποίο χρωματικά ταιριάζει άψογα και δίνει λίγο διαφορετικό χαρακτήρα στο ZenBook Duo μιας και έχουμε συνηθίσει στα πλήρως μονόχρωμα laptops. 

Στο μπλε μέρος βρίσκονται και οι θύρες, στην αριστερή και δεξιά πλευρά – δεξιά θα βρούμε μια USB 3.2 Type-A, μια συνδυαστική 3.5mm ακουστικών και μικροφώνου και έναν αναγνώστη καρτών microSD ενώ στην αριστερή πλευρά βρίσκονται δύο USB-C και μια HDMI (μια από τις θύρες USB-C θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της συσκευής).

Ανοίγοντας το laptop θα βρούμε όχι μία, αλλά δύο οθόνες. Μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια εδώ είναι πως όταν η οθόνη είναι ανοιχτή, το πίσω μέρος της (εκεί όπου τα δύο μισά ενώνονται) πηγαίνει προς το γραφείο και ανασηκώνει ελαφρώς τον υπολογιστή από την επιφάνεια, δημιουργώντας χώρο για καλύτερη κυκλοφορία αέρα και πιο άνετη πληκτρολόγηση. Πίσω στις δύο οθόνες, η βασική είναι μεγέθους 14” και η δευτερεύουσα, που μοιράζεται το άλλο μισό του σώματος με το πληκτρολόγιο, έχει μέγεθος 12.65”.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1