Το όνομα της ASUS είναι η αλήθεια ότι το ξέρουμε καλά στην Ελλάδα εξαιτίας άλλων κατηγοριών στις οποίες έχει παρουσία η εταιρεία και σίγουρα όχι λόγω των smartphones.

Τα τελευταία χρόνια αυτό αλλάζει, με την εταιρεία να έχει αποφασίσει μια πιο έντονη παρουσία στην Ελλάδα και σ' αυτό το χώρο.

Με το Zenfone 8 Flip η ASUS όχι απλά συνεχίζει αλλά ενισχύει την προσέγγιση με τις κάμερες Flip που ξεκίνησε από την αμέσως προηγούμενη σειρά της (βλ. Zenfone 7 και 7 Pro) και μας είχε κάνει εντύπωση. Εδώ που τα λέμε, γιατί όχι, από τη στιγμή που σαν ιδέα ήταν ίσως ό,τι πιο καινοτόμο έχουμε δει στον σχεδιασμό των smartphones τα τελευταία χρόνια. Η νέα πρόταση της εταιρείας από την Ταϊβάν παρουσιάζεται όπως ήταν αναμενόμενο βελτιωμένη σε σχέση με τις δύο προηγούμενες. Διαθέτει ωστόσο ορισμένες “χτυπητές” αδυναμίες που σε συνδυασμό με την -σταθερά- υψηλή της τιμή, χτυπούν άσχημα στο μάτι.

Πάμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στη συσκευή της ASUS.

Από πλευράς design, το Zenfone 8 Flip δε διαφέρει πρακτικά καθόλου από τα Zenfone 7 και 7 Pro. Τόσο οι διαστάσεις, όσο και το γενικότερο στυλ έχουν παραμείνει ως έχουν, κάτι που δεν είναι κακό μιας που δεν είχαμε απολύτως κανένα παράπονο από τα περυσινά Zenfone. Στα 165 x 77,3 x 9,5 χιλ. το Zenfone 8 Flip είναι μια μεγαλούτσικη συσκευή που όμως προσφέρει σταθερό κράτημα, απόρροια του τρισδιάστατου κυρτού της σχεδιασμού. Αυτό που σίγουρα θα θέλαμε να έχει βελτιωθεί είναι το βάρος το οποίο δυστυχώς έχει παραμείνει στα 230 γραμμάρια -αριθμός μεγάλος, πολύ πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας.

1439009173_zenfone8flip_1.jpg.65a56f4919d79628d1487f6ee6647df6.jpg

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το Zenfone 8 Flip δεν είναι αδιάβροχο -και πώς θα μπορούσε να ήταν με τον μηχανισμό Flip που διαθέτει. Αν έχετε λοιπόν “καλομάθει” από κάποια άλλη high end συσκευή με πιστοποίηση IP68, καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση του. Στην αριστερή πλευρά του έχουμε την υποδοχή για τις δύο SIM και τη microSD χωρητικότητας έως και 2 TB (μπορείτε να έχετε τρεις κάρτες ταυτόχρονα) ενώ στη δεξιά τα πλήκτρα έντασης ήχου και ενεργοποίησης. Στην κάτω του όψη υπάρχει η θύρα USB-C. Το smartphone έρχεται σε δύο χρώματα, ασημί και μαύρο που αν και το κολακεύουν, δεν έχουν την αίγλη εκείνης της πράσινης απόχρωσης του Zenfone 7 Pro.

Διαβάστε ολόκληρο το review