Σε μια εποχή όπου κυριαρχούν τα smartphones των 6.5+ ιντσών (κάποτε κάποιοι τα ονόμαζαν phablets..) κι όπου τα foldables σιγά-σιγά αποκτούν έδαφος, η Asus μάς γυρίζει μερικά χρόνια πίσω, όπου τα μικρότερα smartphones ήταν πρώτα σε προτίμηση.

Με το Asus Zenfone 9, η εταιρεία συνδυάζει compact μέγεθος με υψηλές επιδόσεις και ποιότητα κατασκευής, θέλοντας όχι απλώς να καλύψει ένα κενό που υπάρχει στην αγορά, αλλά να το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταγωνίζεται ναυαρχίδες. 

Το Asus Zenfone 9 που ανακοινώνεται σήμερα, βρέθηκε στα χέρια μας τις τελευταίες ημέρες και αφιερώσαμε αρκετό χρόνο μαζί του, προκειμένου να αποτυπώσουμε την εμπειρία μας. 

Ξεκινάμε από τις διαστάσεις, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του κινητού. Φτάνει τα 146.6x68.2x9.5mm με βάρος περίπου στα 169g, κάνοντάς το συμπαγές και ελαφρύ για τα σημερινά δεδομένα. Είναι πολύ άνετο στο χέρι και με ευκολία ο αντίχειρας φτάνει σε κάθε σημείο της συσκευής, οπότε η χρήση με ένα χέρι είναι εξαιρετικά εύκολη. Επίσης, είναι εξίσου ευχάριστο που βρίσκεται στην τσέπη και δεν νιώθουμε ούτε το βάρος ούτε τον όγκο. Τέτοιων διαστάσεων κινητά σίγουρα έχουν λείψει από πολλούς.

Η πλάτη της συσκευής είναι γυάλινη, όμως επενδυμένη με μια επίστρωση που απωθεί τις δαχτυλιές και δίνει μια πιο σαγρέ υφή, ώστε το κινητό να μη γλιστράει από το χέρι παρά το υλικό, κάτι διαφορετικό απ’ ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Εδώ να σημειώσουμε πως η συσκευή διαθέτει και πιστοποίηση IP68 για προστασία από νερό και σκόνη. Επιπλέον, διατίθεται σε τέσσερα χρώματα: Sunset Red, Moonlight White, Starry Blue και Midnight Black.

image.jpeg.1af336150a6c135d9f50074211a1b411.jpeg

Στην επάνω πλευρά βρίσκουμε μια θύρα ακουστικών 3.5mm -κάτι επίσης ολοένα και πιο δυσεύρετο- και δεξιά τα πλήκτρα έντασης και ενεργοποίησης της συσκευής. Κάτω θα βρούμε μια θύρα USB-C, τη θύρα καρτών SIM και ένα από τα δύο ηχεία. Οι πλευρές του κινητού είναι επίπεδες, οπότε η κυρτότητα στις μεγάλες πλευρές του Zenfone 8 έχει χαθεί, όμως δεν νιώσαμε κάτι διαφορετικό ή άβολο στο κράτημα.

Πίσω στην πλάτη, θα βρούμε δύο μεγάλες κάμερες στην επάνω αριστερή γωνία, με τεράστιους φακούς που τραβούν την προσοχή, όπως και μερικά λεπτεπίλεπτα γραφικά κάτω από τις κάμερες. Είναι πολύ καθαρή πλάτη και θα ήταν λίγο καθαρότερη αν δεν είχε αυτά τα γραφικά, όμως δεν φαίνονται εύκολα λόγω χρώματος οπότε πιθανότατα δε θα ενοχλήσουν.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 5