Με το Dark Base Pro 901, η be quiet! δεν άφησε τίποτα στην τύχη.

Δεν είναι μόνο το κορυφαίο φινίρισμα, η υψηλή ποιότητα κατασκευής, οι υψηλής απόδοσης και αθόρυβοι ενσωματωμένοι ανεμιστήρες ή ο πίνακας ελέγχου αφής και οι φωτιζόμενες λεπτομέρειες αλλά και οι ευκολίες διαχείρισης, η κορυφαία συμβατότητα και η καινοτομική ευελιξία που το καθιστούν ενδεχομένως ένα από τα πλέον καλά μελετημένα κουτιά για υπολογιστές υψηλής απόδοσης που έχουμε δει. Το νέο Dark Base Pro 901 κάνει -όπως διαπιστώσαμε- περισσότερα πράγματα από ένα τυπικό κουτί υπολογιστή.

Το Dark Base Pro 901 διαδέχτηκε το γνωστό και δημοφιλές Dark Base Pro 900 και πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση Computex 2023 που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Καλοκαιριού στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν.

Το κουτί επιτρέπει στους χρήστες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του hardware τους και βεβαίως να το επιδείξουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο χάρη στο πλαϊνό κάλυμμα από ενισχυμένο γυαλί τύπου «tempered glass». Το κουτί μπορεί να δεχτεί οποιονδήποτε τύπο mainboard ακολουθεί τις προδιαγραφές ATX, από τύπου Mini-ITX έως και E-ATX (Extended ATX) χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Χάρη επίσης στο ευρύχωρο εσωτερικό -περίπου 82,7 λίτρα – υπάρχει χώρος για οποιαδήποτε σχεδόν διαμόρφωση ψύξης.

Ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσεις κάρτες γραφικών με μήκος έως και 49,5 εκατοστών (εφόσον αφαιρεθεί ο κλωβός για τους σκληρούς δίσκους) ή με μήκος έως και 37 εκατοστών με τον κλωβό για τους σκληρούς δίσκους 3,5” εγκατεστημένο. Επίσης μπορεί να δεχτεί ψύκτρες (αερόψυξης) με ύψος έως και 19 εκατοστών.

image.jpeg

Με τη πρώτη ματιά, εμφανισιακά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λιτό και σχεδόν «επαγγελματικό». Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βαρετό (εκτός και αν σας αρέσουν τα κουτιά που μοιάζουν να βγήκαν από ταινία… τρανσφόρμερς), το ακριβώς αντίθετο θα λέγαμε. Παρακάτω, όπως θα διαβάσετε, δικαιολογούμε την άποψη μας.  

Διαβάστε ολόκληρο το hands-on

 

  • Like 1