Στη σημερινή δοκιμή θα δούμε τη σειρά MX200 SSD της Crucial που αντικαθιστά την πολύ πετυχημένη MX100 καθώς και την καινούρια οικονομική σειρά που λάνσαραν προσφάτως, την BX100 (όπου Β σημαίνει budget - οικονομικό).

Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των MX200 είναι η χρησιμοποίηση της Dynamic Write Acceleration τεχνολογίας η οποία αρχικά διατηρεί τη μνήμη flash του SSD σε SLC κατάσταση, όπου η χωρητικότητα είναι μειωμένη αλλά οι ταχύτητες είναι κατά πολύ υψηλότερες.

 

Οπότε αρχικά ο MX200 με 250 GB χωρητικότητα έχει στην ουσία 125 GB χωρητικότητα σε SLC mode, αλλά όταν τα δεδομένα που αποθηκεύονται σε αυτόν ξεπεράσουν ένα όριο τότε οι μνήμες του περνάνε αυτόματα στην πιο αργή MLC κατάσταση και η χωρητικότητα φθάνει στην κανονική τιμή της.

 

Αν διατηρείτε τον SSD με λίγα δεδομένα θα δείτε μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις, ενώ σε περίπτωση που τα δεδομένα σε αυτόν ξεπεράσουν τα 50% της χωρητικότητας του τότε οι επιδόσεις θα είναι χαμηλότερες, αλλά και πάλι αντίστοιχες με αυτές ενός καλού MLC SSD.

 

Link.png Site: Crucial MX200 & BX100 Review