Η Dell είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρία τεχνολογίας πληροφορικής που αναπτύσσει, πουλάει, επισκευάζει και υποστηρίζει υπολογιστές, συναφή προϊόντα και υπηρεσίες. Ιδρύθηκε την 1 Φεβρουαρίου του 1984 και πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της, Michael Dell.

Το 2006 εξαγόρασε την Alienware, μιας εταιρίας που ιδρύθηκε το 1996 και είχε ως αρχικό σκοπό την κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών για χρήση gaming. Με το πέρασμα του χρόνου, η Alienware προχώρησε στην παραγωγή κι άλλων προϊόντων όπως κουτιών υπολογιστών, σακιδίων (backpacks), οθονών υπολογιστών, πληκτρολογίων και γενικά περιφερειακών εξαρτημάτων, πάντα με κύριο γνώμονα το gaming.

Στην παρούσα δοκιμή θα παρουσιάσουμε ένα gaming laptop της Alienware, θα το δοκιμάσουμε και θα αναλύσουμε την ποιότητα, τις δυνατότητες καθώς και τη σχέση απόδοσης/τιμής του. Το μοντέλο που θα εξετάσουμε είναι το Dell Alienware 17 R5, το οποίο αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τη σειρά προϊόντων Alienware μιας και διαθέτει ιδιαίτερα προηγμένα χαρακτηριστικά που συναντάς μόνο σε λίγα μοντέλα της ίδιας κατηγορίας. 

image1.jpg.328e3a29a42e4761358671bd283b938f.jpg

Η πρώτη επαφή όταν ανοίγεις τη συσκευασία, αφήνει την αίσθηση ενός πολύ στιβαρού και ποιοτικού μηχανήματος μιας και τα υλικά κατασκευής του είναι ποιοτικά και δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. Μια πολύ όμορφη πινελιά αποτελούν οι RGB lighting λωρίδες που βρίσκονται δεξιά κι αριστερά τόσο του πληκτρολογίου όσο και της οθόνης, καθώς και το φωτιζόμενο (στον ίδιο χρωματικό τόνο) mousepad. Σε μέγεθος, είναι ένα αρκετά μεγάλο laptop μιας και διαθέτει οθόνη 17.3¨, ιδανική για gaming σε φορητό υπολογιστή. Και αυτό το μοντέλο ακολουθεί την ίδια ιδιαίτερη γραμμή της Alienware, με τις γωνίες που προσδίδουν ένα επιβλητικό ύφος και με το λογότυπο στο πίσω μέρος της οθόνης.

Διαβάστε ολόκληρο το review