Μετά τα Magic 1 και Magic 2, η Devolo ήρθε ακόμα μια φορά για να ταράξει τα νερά στον χώρο των Powerlines.

Το προϊόν που δοκιμάσαμε αυτήν την φορά είναι το Devolo Magic 2 Next που όπως λέει και το όνομα του είναι μια Updated Version του Devolo Magic 2. Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις. Στο Devolo Magic 2 Starter Kit που αποτελείται από ένα Devolo Magic 2 LAN Adapter και ένα Devolo Magic 2 WiFi next Adapter και στην έκδοση Whole Home WiFi Kit που αποτελείται από ένα Devolo Magic 2 LAN Adapter και δύο Devolo Magic 2 WiFi next Adapter, ώστε να καλύψουμε μεγαλύτερο χώρο.

Σε περίπτωση βέβαια που θέλουμε να προσθέσουμε επιπλέον Adapters, τότε μπορούμε να αγοράσουμε ένα Add-On, που στην ουσία είναι ένα Devolo Magic 2 WiFi Next Adapter. To Devolo Magic 2 Next ανήκει στην τελευταία γενιά των Powerlines με ταχύτητες που φτάνουν τα 2400Mbit.

Όπως είδαμε και σε προηγούμενες παρουσιάσεις το Mesh Networking εισέρχεται όλο και περισσότερο στην ζωή μας. Η ανάγκη για πρόσβαση στο Internet από όλες τις δικτυακές συσκευές και σε κάθε γωνιά του σπιτιού ή του χώρου εργασίας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Για αυτό το λόγο, όπως και για πολλούς άλλους που θα αναλύσουμε παρακάτω, οι εταιρείες φέρνουν στην αγορά καινούρια προϊόντα ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες μας. Να υπενθυμίσουμε ότι η Devolo είναι μία γερμανική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2002 και έχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων εκτός από Plc όπως WiFi usb sticks, WiFi Repeaters, Smart Metering Plugs, Radiator Thermostats, Smoke Detectors και γενικότερα αρκετές επιλογές για ένα έξυπνο σπίτι ώστε να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη και να εξοικονομούμε χρόνο και χρήματα. Μέσα από την Devolo μπορούμε να γνωρίσουμε και το Concept του Smart Home. Ποιος δεν θέλει άλλωστε να ελέγχει διάφορες έξυπνες λειτουργίες στο σπίτι, από το Smartphone, είτε βρίσκεται μέσα σε αυτό είτε εκτός. Το πιο απλό παράδειγμα είναι να ενεργοποιήσουμε την θέρμανση πριν φτάσουμε στο σπίτι με έναν έξυπνο θερμοστάτη.

Διαβάστε ολόκληρο το review