Μια νέα εποχή για την Honor μετά από περίπου δύο χρόνια, καθώς η εταιρεία ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Huawei και μαζί με την ανεξαρτησία της, κέρδισε ξανά πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google τις οποίες και πλέον θα ενσωματώνει ξανά στα smartphones της, αρχής γενομένης με το Honor 50.

Το νέο smartphone της Honor θα κάνει ντεμπούτο στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου, ξεκινώντας με το μοντέλο των 6GB RAM και 128GB ROM στα 549€ ενώ επίσης θα διατεθούν εκδόσεις 8GB/128GB και 8GB/256GB. Σε διάφορους τομείς, καταφέρνει να εντυπωσιάσει δημιουργώντας έτσι ένα ικανότατο σύνολο και η συμπερίληψη των υπηρεσιών της Google μοιάζει το «κερασάκι» στην τούρτα. Δοκιμάσαμε το Honor 50 για αρκετό διάστημα και παρακάτω βρίσκονται οι εντυπώσεις μας.

Αρχίζοντας από τα βασικά, το κινητό έχει τυπικό για τα δεδομένα της εποχής μέγεθος (159.9x73.7x7.7mm) και σχετικά χαμηλό βάρος (175g), με γυάλινη πλάτη και ιδιαίτερο σχεδιασμό. Συγκεκριμένα, οι κάμερες φιλοξενούνται μέσα σε δύο διακριτούς κύκλους που με τη σειρά τους περιλαμβάνονται σε ένα οβάλ, δίνοντάς τους όψη που δε βρίσκεται σε άλλα smartphones κι έτσι διαφοροποιώντας λίγο τη συσκευή συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Τα δαχτυλίδια έχουν διαφορετικό χρώμα από την πλάτη και η συσκευή διατίθεται σε τέσσερα χρώματα: Frost Crystal (ασημί με glitter), Midnight Black, Emerald Green και “Honor Code”, με το τελευταίο να έχει ιριδίζων χρώμα και τα γράμματα της λέξης “HONOR” παντού. Είναι ιδιαίτερο, αν μη τι άλλο, και αναμφίβολα θα τραβήξει τα βλέμματα.

honor50_5.jpg

Στο κάτω μέρος της συσκευής βρίσκεται η υποδοχή καρτών SIM (δεν δέχεται επέκταση μέσω microSD), η θύρα USB-C και το βασικό ηχείο της συσκευής, το οποίο λειτουργεί ανεξάρτητα από το ακουστικό κι έτσι δεν δίνεται η δυνατότητα στερεοφωνικού ήχου. Στα δεξιά βρίσκεται το πλήκτρο ενεργοποίησης και τα πλήκτρα ρύθμισης έντασης ενώ οι άλλες πλευρές είναι καθαρές, αφήνοντας το σχεδιασμό να λάμψει – μιας και η οθόνη φτάνει ως τα πλάγια. Παρόλα αυτά, κρατώντας το με το ένα χέρι και με τα δάχτυλα να αγγίζουν τις άκρες, δεν υπήρξαν αστοχίες κατά τη χρήση ούτε νιώσαμε πως η θέση του χεριού ήταν άβολη. Είναι μια καλοδεχούμενη προσθήκη στο σχεδιαστικό κομμάτι αν και ίσως δεν αρέσει σε όλους. Κάτι που σίγουρα δε θα αρέσει σε αρκετούς είναι η έλλειψη πιστοποίησης IP, που ουσιαστικά σημαίνει ότι η συσκευή είναι εκτεθειμένη ενάντια σε νερό και σκόνη.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1